Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Λουράντος-Σοφιανόπουλος για το νέο Νόμο

FARMAKOPOIOI. Ψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου του Υπουργού Υγείας, με θέμα «προσαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης/3/2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L88/45/4-4-2011) 

Σύμφωνα με το νόμο πλέον του κου Άδωνι Γεωργιάδη:

• Οι τιμές των φαρμάκων από το νέο έτος θα μειωθούν, που σημαίνει ότι ο τζίρος των φαρμακείων θα πέσει κι άλλο.

• Θα υποστούμε ακόμα μια οικονομική αιμορραγία από το απόθεμα σε φάρμακα που διαθέτουμε στα φαρμακεία μας, αφού θα αναγκαστούμε να το διαθέσουμε ακόμα και με ζημία.

• Θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο «πλήρεις αναθεωρήσεις τιμών» που σημαίνει ότι δύο φορές τον χρόνο θα απομειώνεται το απόθεμά μας χωρίς να μπορούμε να μετακυλήσουμε την ζημία.

• Θεσπίζεται η δυναμική τιμολόγηση. Σύμφωνα με αυτή, οι τιμές των γενοσήμων θα «κατρακυλάνε» συνεχώς ακολουθώντας έναν κανιβαλισμό που θα έχει ως αποτέλεσμα μονοπωλιακές καταστάσεις και διάλυση της Ελληνικής Βιομηχανίας.• Επιτρέπεται η διακίνηση και η χορήγηση των φαρμάκων στον ειδικό κατάλογο του άρθρου 12 του ν.3816/2010 αυτών (ΦΥΚ) μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων και προσδιορίζονται με… απόφαση του Υπουργού Υπουργού Υγείας ειδικά ποσοστά κέρδους χονδρεμπόρων και φαρμακείων. Αυτό σημαίνει ότι τα ΦΥΚ θα χορηγούνται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία με άγνωστο ποσοστό κέρδους που θα ποικίλει αναλόγως με εκπτώσεις και... πιστώσεις.

• Τα φάρμακα θα χορηγούνται από τα φαρμακεία με ποσοστό κέρδους το οποίο θα καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις (One Man SHOW) και θα εξαρτώνται από την επίτευξη ή όχι των στόχων της φαρμακευτικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών καθίσταται εξαρτώμενο από πολλούς παράγοντες και θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή υπό αμφισβήτηση και πλήρως ελεγχόμενο από την πορεία των πραγμάτων και από την… διάθεση των εκάστοτε Υπουργών Υγείας.

• Το αυτό ισχύει και για τις φαρμακαποθήκες, για τις οποίες η μείωση του ήδη μικρού ποσοστού κέρδους που έχουν, δεν θα επιτρέπει την εύρυθμη διάθεση των φαρμάκων αυτών προς τα φαρμακεία αλλά επιπλέον θα δημιουργήσει προβλήματα στην ήδη μικρή πίστωση που έχουμε από αυτές.


• Η Διάθεση των φαρμάκων αυτών μέσω των τριών καναλιών διανομής (Φαρμακαποθήκη-Φαρμακείο / Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ / Νοσοκομεία) επαφίεται στην δυνατότητα επιλογής των κατόχων αδειών κυκλοφορίας των φαρμάκων, δηλαδή των εισαγωγέων και των παρασκευαστών. Δηλαδή όπου θέλουν δίνουν και όπου θέλουν μπορούν και με τον νόμο, να αρνηθούν πώληση!

Κατά τα άλλα ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης , με την κάτωθι δήλωσή του δεν αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση και φέρουν τα παραπάνω αποτελέσματα :

«Ο συνδικαλισμός κατά 99% είναι συντεχνιακή αντίληψη. Έχω γνωρίσει όλους τους συνδικαλιστές υγείας. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ξέρω έναν, θα σας πω και ποιος είναι. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, ο κ. Θεοδοσιάδης. ΤΡΟΜΕΡΟΣ , ΤΡΟΜΕΡΟΣ. Όποτε έρχονται να συζητήσουμε μου τα λέει τα πράγματα λογικά, έρχεται σοβαρός, δε λέει παράλογα πράματα, προσπαθεί να με πείσει, πραγματικά γιατί με έχει πείσει τους έχω υποστηρίξει στην τρόικα σε 10 θέματα».

Όλα αυτά λοιπόν έγιναν υπό την σύμφωνη γνώμη του κου Θεοδοσιάδη και των... πέριξ αυτών... συνοδοιπόρων της Κυβερνητικής παράταξης σε Αθήνα και επαρχία . Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο ίδιος ο Υπουργός...

Ο κατήφορος του Κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να σταματήσει και επιτέλους οι φαρμακοποιοί να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Η επιλογή σας στις εκλογές που έρχονται σε Αττική και Αχαΐα είναι απλή: ή με τα καλά και υπεύθυνα κατά τον Άδωνι παιδιά, ή με αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν τα φαρμακεία μας όρθια και την αξιοπρέπειά μας ζωντανή.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                Α.ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου