Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου – Απάντηση του Ι.Σ.Πατρών στις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 10016/29-11-2013

Προς
τον Υφυπουργό Υγείας,
κ. Άντώνη Μπέζα

Αριστοτέλους 17
104 33 ΑΘΗΝΑ

κ. Υφυπουργέ,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευσή του διότι συμμετείχε με καλή πίστη, μαζί με όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, σε ένα προσχηματικό διάλογο για την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ και όχι εξαντλητικό διάλογο όπως διατείνεστε. Αυτό αποδεικνύεται και από την απόφαση του Υπουργείου να υιοθετήσει την πρόταση της Task Force, η οποία απορρίφθηκε συλλογικά από όλους τους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

Η εγκληματική υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε «προνοιακό» οργανισμό με τη σφραγίδα του κρατικού μονοπωλίου,περιορίζει την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε «άπορο» αγοραστή υπηρεσιών υγείας με επιστράτευση και καταδυνάστευση κακοπληρωμένων και απλήρωτων ιατρών.

Η επιχειρούμενη προσπάθεια συστηματικής απαξίωσης, οι απειλές, οι εκφοβισμοί και οι εκβιασμοί προς τον ιατρικό κόσμο έχουν δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση στους ιατρούς και στην κοινωνία, η οποία θα στερηθεί 150.000 επισκέψεις επιπλέον μηνιαίως.


κ. Υφυπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι ιδιωτικές συμβάσεις των γιατρών στα ατομικά τους ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ με πλαφόν 150 επισκέψεων, δεν έχουν καμία σχέση με την υπαλληλική σχέση των ίδιων γιατρών στις δημόσιες μονάδες του ΕΟΠΥΥ και αφορούν διαφορετικό ωράριο λειτουργίας.

Οι κανόνες εργατικού και συνταγματικού δικαίου επιτάσσουν την απόσυρση των εκφοβιστικών και καταναγκαστικών μέτρων εναντίον των ιατρών που τελούν σε νόμιμη απεργία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καλύπτει και συμπαραστέκεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που έχουν προκηρυχθεί από την ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ μέχρι και τις 09/12/2013.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. Πατρών

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΡΟΥΜΠΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
ΠΙΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΜΕΛΗ ΙΔΙΩΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου