Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Γιατροί Πάτρας: μέτωπο κατά της απαξίωσης της δημόσιας υγείας



ONMED.GR.

Σε συστράτευση όλης της ιατρικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας, καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα επιθυμητό επίπεδο παρεχόμενης φροντίδας υγείας με στήριξη τόσο του δημόσιου τομέα όσο και του ιδιωτικού.



Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, καταθέτει την έντονη αντίδρασή του για τα τεκταινόμενα στον χώρο της υγείας, τα οποία, όπως αναφέρει, προκαλούν εκφοβισμό και απαξίωση του ιατρικού κόσμου. Οι γιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σημειώνουν, προσφέρουν κακοπληρωμένη, απλήρωτη ή καταληστευμένη εργασία και αποτελούν την τελευταία ελπίδα προστασίας του πολίτη, την επερχόμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Ο ΙΣΠ ζητά την βοήθεια και στήριξη της κοινωνίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αραγές μέτωπο φορέων και πολιτών κατά της υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Όπως αναφέρει ακόμη, η Ελλάδα υπολείπεται κατά 1000 ευρώ κατά κεφαλή από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ για τις δαπάνες υγείας στην χώρα, με τον προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ να μειώνεται δραματικά κατά 2,2 δις ευρώ. Ο ελλειμματικός προυπολογισμός τοτυ ΕΟΠΥΥ για το 2014 θα κυμανθεί στα 5,25 δις ευρώ με περικοπή συνολικής χρηματοδότησης κατά 30%, φαρμακευτικής περίθαλψης κατά 15% και κάλυψης παροχών κατά 25%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου