Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σε διάλογο καλεί τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο Αδωνις Γεωργιάδης

ΤΟ ΒΗΜΑ. «Η εικόνα σύγκρουσης δεν εξυπηρετεί κανέναν, ιδίως τους πολίτες»

Έκκληση προς τους γιατρούς να προσέλθουν σε διάλογο και να λήξουν, ακόμη και σήμερα, τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους απηύθυνε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. «Η εικόνα σύγκρουσης υπουργείου Υγείας και γιατρών δεν εξυπηρετεί κανέναν, ιδίως τους πολίτες», είπε.


Η έκκληση του δεν φαίνεται όμως, να βρίσκει ανταπόκριση, καθώς οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν αύριο συνέχιση των απεργιών τους και μετά τις 9 Δεκεμβρίου.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει οι πολίτες να έχουν ξανά πρόσβαση στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι αν οι γιατροί συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις η κυβέρνηση δεν θα μείνει αδρανής. Ωστόσο, ανέφερε ότι«δεν είναι η μέρα και η ώρα να πω πως θα γίνει αυτό».

Ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν. Το μέτρο της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας _ είπε _ είναι το εργαλείο της κυβέρνησης για να κάνει αλλαγές. «Δεν φαντάζομαι να θέλουν οι γιατροί να εξαιρεθούν απ' αυτό το μέτρο», ανέφερε.

Για τις συμβάσεις των 633 μόνιμων γιατρών του ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι διεκόπησαν. «Όποιο μέτρο λαμβάνεται, δεν παίρνεται πίσω», είπε.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστούν στη Βουλή οι βασικοί άξονες του σχεδίου για το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο σύνολό του όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής, δηλαδή στις 6 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου