Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτινός «μποναμάς» Γεωργιάδη με 900 διαθεσιμότητες και λουκέτα σε Νοσοκομεία

Ygeionomikoi.gr

Διαθεσιμότητα ετοιμάζει για γιορτινό «μποναμά» για 900 εργαζόμενους στα περιφερειακά Νοσοκομεία ο Άδωνης Γεωργιάδης. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή ομιλία του στους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Ριζοσπάστης.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μέσα στις γιορτές θα ξεκινήσει το δεύτερο κύμα της κινητικότητας για 900 εργαζόμενους και θα ολοκληρωθεί τη νέα χρονιά, με την ένταξη στην ίδια διαδικασία και των οδηγών των νοσοκομείων, για τους οποίους υπήρξε προσωρινή αναστολή»
Το δημοσιεύμα επιβεβαιώνεται και από τις χθεσινές δηλώσεις Γεωργιάδη στους υγειονομικούς συντάκτες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του Υπ. Υγείας (δείτε εδώ)


Ταυτόχρονα ανακοίνωσε σύμφωνα με την εφημερίδα «ότι θα συναντώνται μια φορά το μήνα και θα γίνεται αξιολόγηση των πέντε καλύτερων διοικήσεων και των πέντε χειρότερων, ώστε να παραδειγματίζονται όσοι το χρειάζονται!»
Πρόκειται για στοιχείο που παραπέμπει και σε ενδεχόμενες αυξομειώσεις των χρηματοδοτήσεων.
Ο Ριζοσπάστης αναφέρει επιπλέον ότι απαντώντας στην ερώτηση, αν μέσα στους 900 θα είναι τα ψυχιατρεία, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «στο σύνολο θα είναι 900 άτομα». Ειδικότερα σύμφωνα με την εφημερίδα για τα ψυχιατρεία - απαντώντας σε σχετική ερώτηση - είπε: «Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ορίζεται από μια σειρά συμφώνων που έχει υπογράψει κατά καιρούς η ελληνική πολιτεία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τελευταίο το σύμφωνο Λυκουρέντζου - Αντορ... Αυτή τη συμφωνία θα την τηρήσω». Δηλαδή, μέχρι το τέλος του Ιούνη του 2015, θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα ψυχιατρεία.
Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η συγκυβέρνηση δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για τη διάλυση των Νοσοκομείων και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Οι διαθεσιμότητες, που δεν είναι βεβαίως και ο τελευταίες, θα συνοδευτούν με λουκέτα Νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών.
Γι αυτό αυτή την ώρα είναι αναγκαίο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του συντονισμού Δράσης των συνδικαλιστικών φορέων της Υγείας και να καταστρωθεί ένα σχέδιο αντιπαράθεσης σε αυτή την πολιτική.Ταυτόχρονα περισσότερο από ποτέ πρέπει αυτή την ώρα η αντιπαράθεση αυτή να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας, που θα υποστεί τις συνέπειες της διάλυσης του ΕΣΥ.
Τέλος σύμφωνα με την εφημερίδα ο Υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο διάλογο που ξεκίνησε χτες το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των γιατρών για τις ανατροπές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επανέλαβε ότι «ο διάλογος θα συνεχίζεται και εν εξελίξει της μεταρρυθμίσεως» για το χρονοδιάγραμμα της οποίας είπε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου