Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Γιατροί ΕΟΠΥΥ - Αδωνις: διάλογος για τις λεπτομέρειες

Γιατροί ΕΟΠΥΥ - Αδωνις: διάλογος για τις λεπτομέρειες
Καθόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου με τους γιατρούς για να καθορίσουμε τις λεπτομέρειες και όχι την ουσία της μεταρρύθμισης, διότι αυτό δεν αλλάζει.
Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, στο περιθώριο της συνάντησης με τους διοικητές των νοσοκομείων, προσθέτοντας, ότι «τις λεπτομέρειες, τον οδικό χάρτη, τα ακριβή χρονοδιαγράμματα, τις συνθήκες βάσει της οποίας κάποιοι θα επιλέξουν να πάνε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή κάποιοι θα επιλέξουν να κρατήσουν το δικό τους ιατρείο, αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα συζητήσουμε με όσο πιο ευρύ πνεύμα γίνεται. Η εντολή άλλωστε του κ. Πρωθυπουργού είναι να δώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, το μήνυμα ότι σεβόμαστε τους γιατρούς, αλλά η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, πόσο θα διαρκέσει ο διάλογος, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε, ότι «Ο διάλογος θα συνεχίζεται και εν εξελίξει της μεταρρυθμίσεως. Δεν σημαίνει ότι  επειδή θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας δεν μπορούμε να μιλάμε . Δεν ακυρώνει το ένα το άλλο».
Οσον αφορά άλλη ερώτηση, ότι δηλαδή ο υπουργός κάνει διάλογο με τους απεργούς, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ αρχικά είπε ότι δεν κάνει συνομιλεί μεσούσης της απεργίας, ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε:
 «Αυτό ήταν μία εκ μέρους μου παραχώρηση, διότι εφόσον ο κ. Πρωθυπουργός επιθυμούσε διάλογο, θα ήταν πολύ άκομψο από μέρους μου να φανεί ότι δεν υπακούω στην εντολή του κ. Πρωθυπουργού. Είμαι –μην ξεχνάτε- Υπουργός Υγείας με εντολή του κ. Πρωθυπουργού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου