Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Εχουν δίκιο διοικητικοί, απεργοί στον ΕΟΠYΥ



TVXS.GR. Δίκιο δίνουν οι πολίτες στους διοικητικούς υπαλλήλους και τους γιατρούς που απεργούν, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για το Tvxs.gr, που καταγράφει εντυπωσιακές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και την εκλογική επιρροή των κομμάτων. Πολυ ενδιαφέροντα είναι και τα αποτελέσματα για την ΔΗΜΑΡ μετά το Συνέδριο της αλλά και την Χρυσή Αυγή.

Η αποκαλυπτική μέτρηση διερευνά επίσης τις απόψεις των πολιτών για τις κινήσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς καθώς τις μετεκλογικές συνεργασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα κόμματα, ανεξάρτητα από το αν έχουν αυτοδυναμία. Ανατροπές στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης σηματοδοτούν και οι απαντήσεις που αφορούν την αξιοπιστία των συμβατικών ΜΜΕ ,των ενημερωτικών ιστοσελίδων και των blogs.

Σχετικά με την απεργία στα Πανεπιστήμια το 39% δίνει δίκιο στους διοικητικούς υπαλλήλους, σε σχέση με αυτούς που παίρνουν την θέση της κυβέρνησης(31%) Ενα ποσοστό 10% πιστεύει ότι δεν έχει καμία από τις δύο πλευρές, ενώ παρόμοιο ποσοστό δίνει δίκιο και στις δύο. 

Στην περίπτωση της απεργίας στον ΕΟΠYΥ, τα ποσοστά υποστήριξης στο δίκιο των ιατρών αυξάνονται στο 42%, ενώ υποχωρεί ο αριθμός όσων δίνουν δίκιο στην κυβέρνηση. 

Πρόκειται για σημαντικά ευρήματα, που ίσως σηματοδοτούν το τέλος του “κοινωνικού αυτοματισμού” που τα τελευταία χρόνια έφερνε αντιμέτωπους απεργούς με σημαντικά τμήματα της κοινωνίας. Η πρόθεση ψήφου και οι υπόλοιπες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μετρήσεις θα παρουσιαστούν από το Tvxs. gr σήμερα το βράδυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου