Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΟΖΟ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΙΣ

Με την αιφνιδιαστική πραξικοπηματική τροπολογία που κατέθεσε απόψε ο υπουργός υγείας στη βουλή έρχεται να ολοκληρώσει το προμελετημένο έγκλημα διάλυσης των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και εξώθησης σε απόλυση των γιατρών που υπηρετούν σήμερα.

Χωρίς βαθμολόγιο, χωρίς τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ, τους υποχρεώνει σε μια αναξιοπρεπή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με απολαβές που δεν θα ξεπερνούν το σημερινό μισθό τους για 5,5 ώρες εργασίας με μερική μη αποκλειστική απασχόληση.

Η χυδαία απαξιωτική και εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 20 χρόνια στις δομές του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, αποδεικνύει τις εγκληματικές προθέσεις τους. 

Θέλουν να υποχρεώσουν τους γιατρούς σε «αυτοαπόλυση», να διαλύσουν τις δημόσιες δομές ΠΦΥ και να τα παραδώσουν όλα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Οφείλουμε να τους σταματήσουμε πριν ολοκληρώσουν την καταστροφή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π Λαφαζάνης και οι βουλευτές Ξανθός και Ζαχαριάς αντέδρασαν άμεσα καταγγέλλοντας την πραξικοπηματική τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου