Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

O Άδωνις θεσμοθετεί στην Υγεία τον «μάνατζερ του μήνα»

«Δε θέλω να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς ή να πληρώνουν όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα» διεμήνυσε στους διοικητές ο υπουργός Υγείας

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν το πρωί της Παρασκευής οι 180 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές του ΕΣΥ με τον πολιτικό τους προϊστάμενο. Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υποδέχθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) τους νέους αξιωματούχους του ΕΣΥ όπως αυτοί πρόεκυψαν απο την αξιολόγηση της σχετικής επιτροπής τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας καλωσόρισε τους μάνατζερ των νοσοκομείων, υπογραμμίζοντας ότι το γραφείο του θα ειναι πάντα ανοιχτό σε όλους, για έκτακτες η τακτικές συναντήσεις. «Η επικοινωνία μας θα γίνεται σε σταθερη βάση, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι τακτικότερες θα ειναι οι συναντήσεις με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερείων (ΥΠΕ) και με τον αρμόδιο γενικο γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Ολοι οι διοικητές θα αξιολογούνται καθημερινά για το έργο τους, τόσο σε ό,τι αφορά στα οικονομικά του νοσοκομείου, όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο δε «καλύτερος» μανατζερ του μήνα θα καλείται να μοιραστεί με τους ομολόγους του πώς πέτυχε τους στόχους ώστε να εφαρμοστεί η τακτική του και σε άλλα νοσοκομεία, είπε ο κ. Γεωργιάδης. Οποιος όμως δεν τα πάει καλά, σύμφωνα με το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογράψουν όλοι οι διοικητες με το υπουργείο Υγειας, τότε θα αλλάζει με συνοπτικές διαδικασίες.

«Ξέρω και ξέρετε οτι πρόκειται για πολύ δύσκολη δουλειά αυτή που έχετε αναλάβει. Ομως πρέπει να προσπαθήστε για το καλύτερο. Οπου καλύτερο σημαίνει πρώτα ο πολίτης, ο ασθενής. Δεν θέλω να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς ή να πληρώνουν όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα» διεμήνυσε στους διοικητές ο υπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ως παράδειγμα καλής πρακτικής καθε διοικητή να ελέγχει συνεχώς την καλη λειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να αποφεύγει βλάβες πολυήμερες και συνεπώς καθυστερήσεις στις εξετάσεις των ασθενών και φυσικού την ταλαιπωρία τους.



Το σύμφωνο συνεργασίας που θα κληθούν να υπογράψουν οι νέοι μάνατζερ του ΕΣΥ θα περιέχει τους βασικούς στόχους που πρέπει να υλοποιήσει ο διοικητής για τη λειτουργία της Μονάδας Υγείας που διοικεί. Ωστόσο, επιπλέον σημαντικο εργαλείο για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα αποτελέσει το συστημα αξιολόγησης που καταρτίζεται και θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2014 βάσει του οποίου θα κρίνεται η απόδοση και η αποτελεσματικότητα κάθε διοικητή.



«Για όλους μας που βρισκόμαστε στο πεδίο της Υγείας σε αυτή τη χρονική φάση θα γράψει η ιστορία. Το θέμα ειναι όμως τι θα γράψει: ότι αναμορφώσαμε το σύστημα και βάλαμε τις βάσεις για άλλες υπηρεσίες Υγείας ή ότι αποτύχαμε. Αυτό εξαρτάται από όλους μας. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και ομαδικά, πράγμα που ειναι πρωτόγνωρο για πολλούς» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.



Μάλιστα, ο υπουργος Υγείας παρότρυνε τους διοικητές να σπεύσουν να αποθηκεύσουν τον αριθμο του κινητου του τηλεφωνου άμεσα στις δικές τους συσκευές, τονίζοντάς τους οτι «περιμένω τηλεφωνημά σας οποιαδήποτε στιγμή. Μη διστάσετε».



Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε απο τους διοικητές να καταγράψουν και να του προωθήσουν άμεσα τα τρία πιο σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται ή θα βρεθούν – όσοι δεν έχουν παει ακόμη στις μονάδες Υγείας- ώστε απο την καταγραφή να προκύψει η πρώτη εικόνα του νοσοκομειακού συστήματος της χώρας.

http://www.protothema.gr/greece/article/338590/adonis-oi-manatzer-ton-nosokomeion-tha-axiologoudai-kathimerina-/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου