Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΔΥ: η πρώτη σύσκεψη για την τοποθέτηση των γιατρών



Ασκήσεις επί χάρτου πραγματοποιεί από το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο να ελέγξει σε ποιες γεωγραφικές περιοχές μπορεί να τοποθετήσει τους γιατρούς που υπέβαλαν τιε αιτήσεις τους στον νέο φορέα με τις ανάλογες ειδικότητες.

Ήδη την Παρασκευή το πρωί έγινε μία πρώτη σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλά ακόμη πιο εντατικές συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Τρίτη 4 Μαρτίου.

Ουσιαστικά τοποθετούνται τα κομμάτια του παζλ, ώστε όποια κενά και εάν προκύψουν να μπορούν αργότερα να εξυπηρετηθούν από τους επικουρικούς γιατρούς, για τους οποίους θα γίνει προκήρυξη, τονίζεται από το περιβάλλον του υφυπουργού Υγείας.

Αναφορικά με τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, αυτές, όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα λειτουργήσουν και πάλι στις 20 Μαρτίου. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στον νέο φορέα της ΠΦΥ στο ΠΕΔΥ δήλωσαν ενδιαφέρον 2.497 γιατροί ενώ 2.501 είπαν όχι, γυρίζοντας ουσιαστικά την πλάτη στην μεταρρύθμιση. Όσον αφορά το διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό, τα ποσοστά αγγίζουν σχεδόν το 100% για τον νέο φορέα. Οι διοικητικοί δήλωσαν ναι 334 άτομα και οι υγειονομικοί 2.386 άτομα.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδη κυριε Πινεζα δεν θα γυρισουμε στις Δομες που ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΜΕ?Αρα θελετε να διωξετε και αλλους.Θα προλαβετε η θα διωξει εσας ο Λαος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή