Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Στα φαρμακεία με μειωμένες τιμές τα ΜΥΣΥΦΑ- Απελευθερώνεται το ωράριο

Ανώτερος παράγοντας του υπ. Υγείας που αποχώρησε από τη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και την τρόικα ανέφερε ότι παρουσιάστηκε στους εκπρόσωπους των δανειστών η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μερική απελευθέρωση της τιμής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

Όπως είπε, ενώ υπάρχει ανώτατη τιμή για τα ΜΥΣΥΦA, καταργείται η ελάχιστη τιμή δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να τα πωλούν φθηνότερα.

Επίσης, είπε ότι θέση της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί η αποκλειστική διάθεσή τους από τα φαρμακεία, αν και η τρόικα θέλει να διατίθενται και από τα σούπερ μάρκετ.

Μεταφέροντας, ωστόσο, ένα εποικοδομητικό κλίμα στη συνάντηση με τους τροϊκανούς είπε ότι «όταν τους εξηγούμε, στο τέλος καταλαβαίνουν».

Πάντως δεν υπήρξε απάντηση ως προς το αν η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας γίνεται δεκτή από τους δανειστές. Τα θέματα θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση της τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη.

Όσον αφορά στο ωράριο των φαρμακείων, είπε το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, ότι θα έρθει σύντομα διάταξη στη Βουλή με την οποία θα αίρεται κάθε δυνατότητα Τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων να θέτουν εμπόδια και γραφειοκρατικά προσκόμματα σε όσους φαρμακοποιούς θέλουν να εργαστούν με το διευρυμένο ωράριο. 

www.f-kosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου