Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΔΥ: Αιτήσεις συμμετοχής με το σταγονόμετρο

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS

Ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για τη συμμετοχή τους στο ΠΕΔΥ, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας.

Η καταγραφή των αιτήσεων αποδοχής ένταξης των υπαλλήλων των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ στο ΠΕΔΥ δείχνει πως πολλοί είναι εκείνοι που δυσπιστούν ότι το μέλλον τους είναι στις νέες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ένα ποσοστό 33% του συνόλου των εργαζομένων να έχει υποβάλλει αίτηση. 

Συγκεκριμένα, συνολικά 2340 υγειονομικοί και γιατροί είχαν δηλώσει την πρόθεση τους να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, έως και τη Δευτέρα, έναντι 213 διοικητικών υπαλλήλων των Μονάδων. 

Όπως διαπιστώνεται με την επεξεργασία των αριθμών, τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν στο 63% των διοικητικών υπαλλήλων, τι 68,2% των υγειονομικών και μόλις το 14% των ιατρών των πολυιατρείων

Από τους γιατρούς, πιο «θερμοί» εμφανίζονται εκείνοι της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η εκτίμηση του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως την εξέφρασε στους γιατρούς της ΕΙΝΑΠ, ότι στο ΠΕΔΥ δεν θα χρειαστούν πάνω από 3 με 3, 5 χιλιάδες γιατρούς, βασίζεται και σε ένα αντικειμενικό δεδομένο. Τη μικρή συμμετοχή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο νέο σχήμα. 

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στην κίνηση των αιτήσεων σήμερα και αύριο, που λήγει και η 7ημερη προθεσμία για τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στο ΠΕΔΥ. 

Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, θα προκηρυχθούν οι κενές θέσεις. Ο Υφυπουργός Υγείας διευκρίνισε, βέβαια, πως οι θέσεις θα καλυφθούν με επικουρικούς ιατρούς και θα εξεταστεί πόσοι και ποιες ειδικότητες θα επιλεγούν για να καλυφθούν με νέους μόνιμους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου