Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Υγειονομικές επιτροπές και συμβεβλημένοι γιατροί

Συστήνονται επίσης Επιτροπές εξωσωματικής, Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Ειδικών Θεραπειών, αλλά και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.



Στη σύσταση Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, με επιπλέον αρμοδιότητες την έγκριση μετάβασης για νοσηλεία στο εξωτερικό, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

IATRONET

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, έχει ήδη ληφθεί η σχετική απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και ακολουθεί άμεσα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

Στο ίδιο πλαίσιο, συστήνονται Επιτροπές εξωσωματικής, Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Ειδικών Θεραπειών, αλλά και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές, ώστε να εξεταστούν όλα τα περιστατικά που αφορούν κατ΄ αντιστοιχία εξωσωματικές, φάρμακα υψηλού κόστους αλλά και αναρρωτικές άδειες.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρούν στην τοποθέτηση ελεγκτών ιατρών σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικές κλινικές.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους για να ενημερωθούν για τους συμβεβλημένους ιατρούς που μπορούν να επισκεφθούν.

Έχει ήδη αποστείλει στους δημάρχους όλης της χώρας κατάλογο με τους συμβεβλημένους ιατρούς του κάθε δήμου προκειμένου να αναρτηθούν στα δημαρχεία όλης της χώρας και να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι ασφαλισμένοι μας.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα παραπάνω μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να αναζητήσουν στο site του Οργανισμού,www.eopyy.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου