Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ



 Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΙΣ: Όχι στην ισοπέδωση των Δομών Υγείας. Να αλλάξει άμεσα η Πολιτική Υγείας και να παραιτηθεί η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, συνεδρίασε την Παρασκευή 21.2.2014 και μετά από εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης στον τομέα της υγείας και των αποτελεσμάτων της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου της 14 & 15 Φεβρουαρίου 2014 αποφάσισε:

- Να προσφύγει με κάθε δυνατό τρόπο στα Ελληνικά αλλά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το επαίσχυντο Νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.)

- Να προσφύγει στην Ποινική Δικαιοσύνη εναντίον όλων των εμπλεκομένων φορέων και προσώπων της Πολιτείας (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), για τις αποφάσεις τους σχετικά με το Π.Ε.Δ.Υ.- Πλαφόν Συνταγογράφησης, Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες, κ.λπ., προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και της ιατρικής λειτουργίας.

- Να κινηθεί με κάθε τρόπο, προκειμένου να προστατευθεί αλλά και να στελεχωθεί η λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας τα οποία έχουν υπερφορτωθεί, λόγω της κατάργησης των Δομών του ΕΟΠΥΥ και κινδυνεύουν με κατάρρευση.

- Να συνεργαστεί με όλους τους Υγειονομικούς Φορείς, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή και ευπρεπής λειτουργία του ΤΣΑΥ, που έχει αποψιλωθεί στελεχιακά, οργανωτικά και λειτουργικά, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων υγειονομικών και της καθυστέρησης των συντάξεων τους. 

- Καταδικάζει ενέργειες και πολιτικές, οι οποίες συκοφαντούν, δυσφημούν το ιατρικό σώμα και αλλοιώνουν την ιατρική λειτουργία.

- Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα σταθεί με κάθε δυνατό τρόπο σε κάθε ιατρό ο οποίος αδικείται, διώκεται αδίκως, συκοφαντείται, εκβιάζεται.

- Το Σύστημα Υγείας της Χώρας μας πάσχει συνολικά και η πολιτική που ασκείται από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του αποδυναμώνει, ισοπεδώνει και διαλύει κάθε παραγωγική λειτουργία.

- Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε και ζητά την αλλαγή της πολιτικής υγείας και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.

- Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των πολιτών και να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις, διότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα δημιουργήσει μεγάλη Υγειονομική κρίση και κινδύνους για την κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

4 σχόλια:

  1. Σε ποιούς τα λέτε αυτά βρε ΙΚΑτζήδες? Ο κόσμος ξύπνησε.Εσείς ακόμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ. ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΑΝΩΝΥΜΟΠΟΥΛΟΣ.

      Διαγραφή
  2. ΞΑΝΑ ΛΑΘΟΣ[ΣΤΗΜΕΝΗ;] ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΣ
    ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι κ. αυτοι ειναι απαραδεκτοι ντροπη τους να εξαφανισθουν στις θεσουλες τους και να μην συνδικαλιστουν μετα στο ΠΕΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή