Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Από την Παρασκευή οι αιτήσεις γιατρών για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ



Από τις 16 Μαίου, οι 3.000 πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για ένταξη στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.

IATRONET.GR

Αιτήσεις για ένταξη στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, μπορούν να υποβάλουν από την Παρασκευή οι 3.000 πρώην γιατροί του Οργανισμού, οι οποίοι επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Δικαίωμα έχουν, επίσης, όσοι είχαν συμβάσεις οι οποίες έληξαν μέσα στο 2013 αλλά και όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14.

Οι συγκεκριμένοι γιατροί μπορούν από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και με τη χρήση του κωδικού τους, να αποδεχθούν τη “Δήλωση ιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ”.

Θα συμβληθούν με τον Οργανισμό για έξι μήνες και θα έχουν τη δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών διευρύνεται και αγγίζει πλέον τις 7.500 και σε συνδυασμό με τους ιατρούς του ΠΕΔΥ, που ανέρχονται σε περίπου 5.000.

14 σχόλια:

  1. Πριν ένα χρόνο ήταν 6000 ΙΚΑτζήδες (μαζί με οδοντίατρους) και 5000 συμββλημένοι... Πως αυξήθηκαν τώρα; γίναν 12500!!! παρθενογένεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον προσθέτει και τους γιατρούς των ΚΥ, ΠΙ και αγροτικούς.
      Ότι εξυπηρετεί την προπαγάνδα προσθέτει!
      είμαστε και σε προεκλογική περίοδο και μοιράζει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς...
      Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο κι έχουν δίκιο, αν κρίνω από τα αποτελέσματα των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλ. Θεσ/νίκης και από την άρον άρον λήξη της επίσχεσης!!!
      Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
      Μην ξαναδιαβάσω κλαψουρίσματα και επαναστατικές κορώνες.-

      Διαγραφή
    2. Και στην Αθήνα ο Πατούλης θα ξαναβγεί! Γιατί κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας?!

      Διαγραφή
    3. Γιατί τα αποτελεσματα στον ΙΣΛΑρισας τα ειδατε? τετοιοι ειμαστε, τετοιοι μας ταιριαζουν

      Διαγραφή
  2. Πρεπει να τρεξουμε ολοι για να προλαβουμε να κανουμε συμβαση. Οι οροι συμφερουν, τα χρηματα πολλα και πανω απο ολα υπαρχει η εγγυηση του φερεγγυου ελληνικου κρατους ετσι ωστε οτι υπογραφουμε να τηρειται και στην παραμικρη λεπτομερεια. ΤΡΕΞΤΕ ΚΟΣΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι νεοι γιατροι ?? Συμβασεις με νεα ιατρεία ?? Περιμένουμε κοντά 3 χρόνια και άλλη υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα χρυσόστομε. Αν κ δεν ειμαι πλεον σιγουρος οτι θελω να κανω συμβαση μαζι τους, εστω κ αν καθε μερα δεχομαι τηλεφωνηματα <> ( η συντακτική ακρίβεια του νεοέλληνα ασθενούς τσακίζει κόκκαλα). Η μόνη λύση, θεωρώ, συνάδελφε, πως είναι η πληρωμη των υπηρεσιών των γιατρών με απόδειξη και κατόπιν υποβολή στο ταμείο του ασθενούς για επιστροφή του ποσοστού που δικαιούται. Κάτι -σχετικά-ανάλογο δε γινεται κ με τους φαρμακοποιούς ( σκεφτεστε την πιθανότητα να μην πληρωνοντουσαν τη συμμετοχη οι φμφ και τωρα τη διαφορά λιανικής-ασφαλιστικής? ) ? Ωστόσο, αναφορικά με τα δικά μας, αποκλειεται οι <> συνάδελφοί μας , που τόσες δεκαετίες εθίστηκαν στο ευκολο χρημα της συνταγογραφησης κ σιχαίνονται πια να πιάσουν το στηθοσκόπιο/νυστέρι, να επιτρέψουν την τοποθέτησή τους στην ίδια αφετηρία με τους νεότερους .
      ΥΓ 'Αλλη λύση είναι να δίνεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να χρησιμοποιεί ενα ορισμένο χρηματικό ποσό/ανά έτος , όπως θέλει εκείνος. Όμως, ποιος την εχασε την πολιτικη βουληση , για να τη βρει ο μπουμπουκος?

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να ορίσουν πλαφόν και μάλιστα χαμηλό στους ΑΣΘΕΝΕΙΣ, και όχι στο γιατρό, όπως είναι και το σωστό. Στο ερώτημα όμως του ασθενούς, γιατί τόσα λίγα βρε παιδιά, εγώ πλήρωνα μια ζωή, πρέπει να βρουν το θάρρος (ή το θράσος), να απαντήσουν: γιατί σου τα ΦΑΓΑΜΕ...Κι αυτό δύσκολα θα το κάνουν..

      Διαγραφή
  4. Πηγαίνετε πεινασμένοι να συμβληθήτε με τον Αδωνι........τον ξεφτύλα και τον ΕΟΠΥΥ
    Βολευτήκατε οι περισσότεροι με τα 10ρικα και την συνταγογραφία που σας κάνει η γραμματέας με το voucher εργασίας που της δίνετε 180 ευρω το μήνα και μετά το παίζετε αδικημένοι από το κράτος
    Ουτε ιατρική κάνετε οι περισσότεροι ..Ετσι ξεφτυλίσατε τα πτυχία σας και ντροπιάσατε τους γονιούς που σας σπούδασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα ρε ...Ζορρο, σου εφυγε ο ποντος απ'το ...καλσον!

      Διαγραφή
  5. Είμαι νέος γιατρός. Εγώ μπορώ να συμβληθώ με τον ΕΟΠΥΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Οι νέοι ιατροί δεν μπορούν να ζητήσουν σύμβαση. Αφορά μόνο εκείνους οι οποίοι έχουν απολυθεί (μόνιμοι-συμβασιούχοι) απο το πρώην ΙΚΑ και τα υπόλοιπα ταμεία τα οποία απαρτίζουν τον ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
  6. με τους οδοντιατρους ,τι θα γινεται? εδω εχουμε υλικα , τεχνιτες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΙΝΤΕ ΟΣΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΛΟΙΔΟΡΟΥΣΑΝ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 6 ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΑΦΟΤΟΥ ΙΚΑ ΠΑΠΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΜΕΞΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ , ΕΧΟΥΝ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΓΟΚΥΝΗΓΙ!!! ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΟΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΛΟΥΖΕΣΑΙ !!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΣΠΥΡΙ ΤΟΥ ΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή