Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Κ. Θεοδοσιάδης: Οι φαρμακοποιοί γίνονται λογιστές ή αστυνομικοί



Για μια ακόμη φορά η πολιτεία βάζει τους φαρμακοποιούς να «βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά» με αποφάσεις που τους υποχρεώνουν να ενεργούν ως λογιστές, ή ως αστυνομικοί στην πιο ακραία περίπτωση.

Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης ΑΕΣΠ που επικράτησε στις τελευταίες εκλογές του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Θεοδοσιάδης σημειώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί είναι πλήρως αντίθετοι με τις οδηγίες της τελευταίας υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία ο φαρμακοποιός θα πρέπει να υποχρεώνει τον ασθενή να υπογράφει δήλωση ότι επιθυμεί να λάβει το ακριβότερο φάρμακο!

Μάλιστα ο φαρμακοποιός θα ελέγχεται και θα του επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα δεδομένα, που γενικώς και απροσδιορίστως θα επεξεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Η ΑΕΣΠ είτε ως συνδικαλιστική παράταξη είτε μέσα από την συμμετοχή της στην διοίκηση του ΠΦΣ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι το Φάρμακο δεν είναι κοινό αγαθό και η μόνη λύση βρίσκεται στην αύξηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης.

Η ανακύκλωση μέτρων, περικοπών και ανεφάρμοστων αποφάσεων δεν προσφέρει τίποτα στην φαρμακευτική περίθαλψη παρά επιτείνει το πρόβλημα, καταλήγει ο κ. Κ. Θεοδοσιάδης.

Διαβάστε επίσης
Με διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ απειλούνται οι φαρμακοποιοί, αν δεν δίνουν το φθηνότερο γενόσημο

Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/item/316431-akoma-kai-me-diakopi-tis-symvasis-me-ton-eopyy-apeiloyntai-oi-farmakopoioi--an-den-dinoun-to-fthinotero-genosimo#ixzz37nyq1x4v

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου