Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Έθνος... αρρώστων η Ελλάδα – Αγοράζουμε 15 εκατ. κουτιά φάρμακα μηνιαίως!



Τεράστια αύξηση στην κατανάλωση φαρμάκων καταγράφεται από το 2012 έως σήμερα στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως ο ΕΟΠΥΥ.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2013 οι γιατροί συνταγογράφησαν 10 εκατομμύρια περισσότερες συνταγές φαρμάκων και οι Έλληνες κατανάλωσαν 20 εκατομμύρια περισσότερα κουτιά φαρμάκων σε σχέση με το 2012.

Την ίδια στιγμή η συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη έχει υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας τον Αύγουστο που μας πέρασε το 28% έναντι 13% που ήταν τον Ιανουάριο του 2012.

Δείτε στους παρακάτω πίνακες που προκύπτουν από τον ΕΟΠΥΥ και τους δημοσίευσε στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "Ημερησία", την διακύμανση της συμμετοχής των ασφαλισμένων τα τελευταία δυόμισι χρόνια και τον αριθμό των συνταγών που συνέταξαν οι γιατροί την ίδια περίοδο:



Αυτό που αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο την "μανία" των Ελλήνων με τα φάρμακα είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά που συνταγογραφούνται, τελικά δεν καταναλώνονται από τους ασφαλισμένους. Τα τελευταία δύο χρόνια, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) έχει συλλέξει 200 τόνους ληγμένων φαρμάκων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου