Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΚΕ: Συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για νέες συμβάσεις και με Υπουργό Υγείας για ατομικά όρια ανά πάροχο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 12-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

ΑΘΗΝΑ 31/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με ΕΟΠΥΥ για νέες συμβάσεις και με Υπουργό Υγείας για ατομικά όρια ανά πάροχο.

Συνάντηση υπήρξε σήμερα 31 Οκτωβρίου 2014 στον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις για τους κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς υπό τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκο με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ. Από την ΠΟΣΚΕ συμμετείχε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Πατσουράκος Φώτιος. 

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ ως προς τις επισκέψεις των ιατρών οι οποίες θα ισχύουν από το νέο έτος. Έγινε ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας για συμβάσεις ανοικτές για όσους ιατρούς το επιθυμούν στα πλαίσια του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και συμφωνήθηκε να γίνουν νέες συναντήσεις για περαιτέρω διαβούλευση, το όποιο δε σχέδιο σύμβασης να αποσταλλεί από τον ΕΟΠΥΥ στον ΠΙΣ και δι' αυτού στους Ιατρικούς Συλλόγους για περαιτέρω επεξεργασία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε εξάλλου συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Μαυρουδή Βορίδη με τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκο τον Πρόεδρο της ΠΟΣΙΠΥ κ. Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτου και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΚΕ κ. Πατσουράκο Φώτιο με αντικείμενο την άμεση ανακοίνωση του ατομικού ορίου ανά πάροχο.

Ζητήθηκε εκ νέου η άμεση ανακοίνωση του ατομικού ορίου ανά πάροχο όπως ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση Υ9/οικ 70521 (ΦΕΚ 2243/18-8-2014), θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Υπουργός ότι θα υλοποιηθεί όπως ορίζεται στο ΦΕΚ, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011, αλλά και του 2012 των οποίων ο ορίζοντας αποπληρωμής είναι εντός των προσεχών ολίγων μηνών όπως μας ανακοινώθηκε. 

Από πλευράς ΠΟΣΚΕ τέθηκε επίσης και το θέμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών και ζητήθηκε να γίνει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για την πορεία του ελέγχου, όπως επίσης και να αρχίσει από τώρα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2015 για την ΠΦΥ.

Η ΠΟΣΚΕ θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και θα σας κρατάει ενήμερους για κάθε εξέλιξη.






1 σχόλιο:

  1. Κατι χειρπιαστό συνάδελφοι? γιατι εγω απο αυτά και τα παρόμοια εχω βαρεθεί πλέον να τα ακούω, κύριοι συνάδελφοι , πόσες φορές εως τώρα ακουμε μόνο οτι ζητηθηκε το αλφα και οτι ο υπουργός δεσμεύτηκε? εδω που τα λέμε τα εγραψαν στο ΦΕΚ αλλά μεχρι εκει ,θα κολλήσουν στις υποσχέσεις στούς βλασταράκους?Πόση αλλη αμετροέπεια?δεν τηρούν ουτε αυτα τα οποία οι ίδιοι δημοσιευουν στα ΦΕΚ./Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή