Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΕΒΙ: ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ !


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙKH ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56 ΑΘΗΝΑ 10678 τηλ. & fax 210 3304298

Αθήνα, 05-12-14

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ. και ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ από Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 .

Ζητάμε να μιλήσουμε με τον Υπουργό Υγείας , χωρίς σπασμένα τηλέφωνα, χωρίς πολιτικούς ελιγμούς για:

Άμεση εφαρμογή της Υ9/οικ.70521 Φ.Ε.Κ. 2243/18-08-2014 λαμβάνοντας υπόψη κάποιες ιδιαιτερότητες (νέα εργαστήρια, πληθυσμιακά κριτήρια, τοπικές ιδιαιτερότητες κ.τ.λ.).

Εφαρμογή της άνω Υ.Α. τουλάχιστον και για το 2015. 

  • Αύξηση του προϋπολογισμού στα ελάχιστα ποσοστά του ΑΕΠ που ορίζει ο ΟΟΣΑ.
  • Ορισμό επιτροπής ελέγχου με δικαστικό λειτουργό και εκπρόσωπο από όλες τις εμπλεκόμενες ενώσεις που θα πιάσει τους παραβάτες.
  • Άμεση εξόφληση όλων των ληξιπροθέσμων οφειλών
  • Στη συγκέντρωση πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
  • Ζητάμε τη συμπαράσταση του Π.Ι.Σ. και όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό, θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των ειδικοτήτων, των φορέων και των Ενώσεων με ευθύνη προσωπικά του Προέδρου της ΠΕΕΒΙ κ. Κ. Μπεντεβή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Καλούμε όλους τους ιατρούς έξω από το Υπουργείο Υγείας, με σοβαρότητα, ευπρέπεια και διαλογική διάθεση να απαιτήσουμε νόμιμα και ειρηνικά την εφαρμογή των Νόμων.

Ο Πρόεδρος            Η Γεν. Γραμματέας

Μπεντεβής Κώστας  Παπακωνσταντίνου Μαρία

7 σχόλια:

  1. Εγώ κε Μπεντεβή δεν κάνω επίσχεση,εφαρμόζω ήδη το ΦΕΚ 2243 /18-8-2014.
    Θα μου πείτε μα είναι παράνομο.
    Οχι παράνομος είναι αυτός που δέν το εφαρμόζει.Το ΦΕΚ υπάρχει κι αποτελεί νόμο του κράτους άσχετα του ότι λέει ο κάθε υπάληλος του ΕΟΠΠΥ.
    Εξάλλου σε μιά δικτακτορία του CB,RB δυνητικά όλλοι είμαστε παράνομοι.
    Μαθιουδάκης Στ. Βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κ. Μαθιουδάκη δεν θα αποφύγετε το CB του 2ου εξαμήνου. Μακάρι να βγω ψεύτης γιατι ήδη πετσοκόβετε (για να ταιριάξουν στο ΦΕΚ) τα παραπεμπτικά και είναι κρίμα να τα πληρωθείτε και αυτά μειωμένα. Εκτός αν βέβαια τις εξετάσεις που "κόβετε" (βάσει του ΦΕΚ) τις πληρώνεστε εξ'ολοκλήρου απο τον ασθενή (τότε κάτι γίνεται...).

      Διαγραφή
  2. Γιαυτό είμαστε άξιοι της τύχης μας κ Μπεντεβή τζάμπα κόπος !! το πρώτο σχόλιο είναι ενάντια στην επίσχεση !!! Μα καλά εσυ βλέπεις ότι η επίσχεση είναι μόνο για το φεκ?? δεν βλέπεις ότι μας κοροιδεύουν γενικώς ? δεν βλέπεις αυτά που έρχονται ? του χρόνου ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει λιγότερα ακόμα και αν δουλέψουμε με το πλαφον (ποιό ???) πάλι θα βάλουμε από την τσέπη μας!! την διάβασες την καινούργια σύμβαση? σίγουρα είσαι και παλιός αν ήσουν καινούργιος θα σου έλεγα εγώ για το φεκ !!
    Αν δεν δείξουμε ότι έχουμε δύναμη θα μας φάνε λάχανο...........κοιμήσου εσύ μην ανησυχείς!!.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σκάσει βόμβα ο ΕΟΠΥΥ το 2015 οριστικά. Χωρίς ασφαλιστικές εισφορές και με περιορισμένους κρατικούς πόρους, από που ακριβώς θα πληρωθούμε ??? ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. GAME OVER !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά σιγά μην σκάσει ο ΕΟΠΥΥ του χρόνου θα παρουσιάσει και πλεόνασμα !!! εμείς θα σκάσουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το απεργιακό πλάισιο είναι σχεδόν θετικό και λέω σχεδόν θετικό γιατί σαν αίτημα η εφαρμογή του ΦΕΚ για το πλαφόν θα μου επιτρέψετε να πώ οτι είναι λάθος και θα το εξηγήσω αμέσως. Η αρχικη ιδέα επιβολής του πλαφόν είχε αναδιανεμητικό χαρακτήρα για να έχει όμως τέτοιο χαρακτήρα το πλαφόν θα έπρεπε να είναι οριζόντιο κατι που φυσικά είναι οφθαλμοφανώς άδικο, όμως και το ατομικό πλαφόν όπως έγινε δεν είναι αυτό που περιμέναμε αντίθετα ενώ βαπτίστηκε σαν σωτήριο μέτρο για το μικρό εργαστήρια στην ουσία είναι η ταφόπλακα των μικρών εργαστηρίων. Ας δούμε ένα ακρέο παράδειγμα που όμως είναι ο μπόυσουλας για όλα τα ποσά. Έστω οτι ένα εργαστήριο το 2013 είχε πέντε χιλιάδες μέσο όρο Το πλαφόν για το 2014 διαμορφώνεται στις 2500 Στο τζίρο αυτό στην καλύτερη περίπτωση έχει 50 % έξοδα συνεπώς μένουν να είσπράξει 1250 μέιον το 10 % παρακράτηση για τον έλεγχο 250 ευρώ μείον 20 % φόροι 450 θα εισπράξει στο χερι 550 ευρώ βγάλε τον πιθανό φόρο που θα έρθει συμπληρωματικά με την δήλωση και το ΤΣΑΥ περίπου 260 ευρώ το μήνα του μένουν καθαρά μήνας βγεί μήνας μπει γύρω στα 200 ευρώ όσο δηλαδή περίπου είναι τι εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα που μοιράζει το υπουργείο εργασίας στους άνεργους ανασφάλιστους. Ας πάρουμε το ακραίο παράδειγμα ενός ομίλου που είχε μέσον όρο 8000000 και το πλαφόν φτάνει τα 4000000 από τον ΕΟΠΥΥ υπολογίζω και 12000000 ακόμη από την ιδιοτική ασφάλιση το χρόνο άρα έχει 5000000 μήνας μπεί μήνας βγει. Κάντε τους ίδιους υπολογισμούς και θα δείτε οτι καθαρά θα του μέινουν γύρω στα 2000000 που είναι λίγα για τον κύκλο εργασιών αλλά που τον καθιστούν βιώσιμο σε σχέση με το μικρό εργαστήριο. Η ιδέα λοιπόν του ατομικού πλαφόν ήταν μάλλον ατυχής και καλόν είναι να ανεθεωρηθεί πριν γίνει η ολοκληρωτική κατασροφή. Εάν κάνω λάθος υπολογισμό η συλλογισμό δεκτή κάθε κριτική πλην όμως σε κάθε περιπτωση πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε τί ακριβώς σας περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα κάνεις τζίρο 10000 (έχοντας έξοδα όπως είπατε τα μισά δλδ 5000) και εισπράξεις απο τον ΕΟΠΥΥ 4500 πως βγαίνεις; Με την άνω μέθοδο τουλάχιστον σου μένουν και 200 ευρώ για 1 καφε+σαντουιτς+ψωμί ημερησίως. άμα είναι μεταξύ των δύο θα διάλεγα τα 200 ευρώ... Υπαρχει και η λύση της μη σύμβασης.

      Διαγραφή