Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η επίσχεση «καίει» το Μάκη Βορίδη

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Κύκλο επαφών με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ ξεκινάει ο Υπουργός Υγείας σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι επισχέσεις παροχής υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ, στο χορό των επισχέσεων εισέρχονται από σήμερα οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού.

Της προσπάθειας εύρεσης συμβιβαστικής λύσης που θα φρενάρει τις επισχέσεις παροχής υπηρεσιών από κλινικές και γιατρούς θα ηγηθεί ο Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο Υπουργός Υγείας ξεκινάει σειρά επαφών με τους παρόχους, με το πρώτο ραντεβού να έχει καθοριστεί για σήμερα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Εν τω μεταξύ, ανοικτό είναι ακόμη το ενδεχόμενο συνάντησης του Υπουργού με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, οποίες συνεχίζουν κανονικά την επίσχεση. Ωστόσο, αν και ο ΕΟΠΥΥ είχε προειδοποιήσει με διακοπή της σύμβασης σε όποια κλινική προχωρήσει στην επίσχεση και αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους, βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων, μέχρι στιγμής κάτι σχετικό δεν έχει υλοποιηθεί.

Βέβαια, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προχωράει με δική του απόφαση στη διακοπή συμβάσεων, όταν κρίνει πως επιβάλλεται. Φαίνεται, λοιπόν, πως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διατηρεί μια στάση αναμονής, με τις εξελίξεις, ωστόσο, να αναμένονται άμεσα.

Μετά τις ιδιωτικές κλινικές, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από σήμερα και οι κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, που έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό, κατηγορώντας Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ πως δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση, ενώ καθυστερούν σημαντικά οι πληρωμές των γιατρών από το Φορέα.

Όπως τονίζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), ο ΕΟΠΥΥ οφείλει το 10 % επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012, 4 μήνες του 2013 και 3 μήνες του 2014 σε πράξεις, καθώς και ληξιπρόθεσμα των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Η επίσχεση θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που η ένωση θα επανακαθορίσει τη στάση της.

7 σχόλια:

  1. τωρα θυμηθηκατε την επισχεση οταν το 2012 τρεξατε σαν πεινασμενοι να να κανετε συμβαση με κουτσουρεμενη την επισκεψη κατα 50% δεν το σκεφτοσαστε:νομιζατε πια οτι θα γινετε πλουσιοι μαζι με εσας καλα την πατησαμε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
    ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ
    ΟΣΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΑΝΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ Ή Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ
    ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΠΕΤΥΧΕ Η ΠΕΔ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΕ-
    ΔΡΕΥΑΤΕ...
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?
    EINAI ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ?
    ΑΠΟ 10/12 ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗ.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ?
    ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΦΕΛΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΣΣΣΣςςςςς, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΦΑΣΑΡΙΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ!

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙ ΠΟΙΑΝΩΝ ΚΟΥΜΑΣΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ???.ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ-ΚΑΝΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
  3. Ο Υπουργός θα συναντηθεί με την Πασιδικ! Με τον ΠΙΣ? ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΑ? ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΔ? ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΙΠΥ? ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΕΒΙ? Σε λίγο δεν θα μείνει ανοικτό εργαστήριο ούτε για δείγμα!!! Συνεχίστε έτσι την πολιτική της απραξίας - ανυπαρξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑς ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς .ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΠΟ ΜΑς ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΙς ΕΞΕΤΑΣΕΙς.ΜΑς ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΖΗΤΙΑΝΟΥς.ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ...ΕΠΙΤΕΛΟΥς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην εκμπομπη "ενικός" παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έκανε καθυστέρηση τόσο καιρό για να δει τις εξελίξεις - και μεις περιμέναμε σαν πρόβατα το πλαφον!! - απορώ αυτοί οι συνδικαλιστες που κάθονται και συζητάνε μαζί του πόσο "ελαφροί" στη νόηση είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή