Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οι εκλογές «τρώνε» το ΠΕΔΥ! Τι δεν προλαβαίνει ο Μάκης Βορίδης

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδουhealthreport.gr
Στον «αέρα» μένει το περιβόητο ΠΕΔΥ, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων καθώς οι ανατροπές με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αφήνουν στη μέση προσλήψεις και λειτουργία πολυιατρείων.

Χρειάστηκε να απομακρυνθούν εκατοντάδες γιατροί, να υπάρξει δικαστική διαδικασία και αξιολογήσεις του προσωπικού αλλά και απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών για να μη λειτουργήσει τελικά…ποτέ το περιβόητο ΠΕΔΥ.





Τα πολυιατρεία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) του πρώην ΙΚΑ, έμειναν στην κυριολεξία στη μέση αφού μέχρι στιγμής δε διαθέτουν ούτε προσωπικό αλλά ούτε και υλικά για να λειτουργήσουν κανονικά. 

Και όπως φαίνεται οι διαδικασίες θα παγώσουν για τα καλά εξαιτίας της εκλογικής διαδικασίας. 

Άλλωστε το ιατρικό προσωπικό που επρόκειτο να καλύψει τα κενά των γιατρών που αποχώρησαν από το σύστημα δεν έχει αναλάβει ακόμη και είναι άγνωστο πότε θα αναλάβει. 

Άγνωστο είναι όμως και τι ειδικότητες γιατρών θα παραμείνουν τελικά στο ΠΕΔΥ μετά και τις νέες αλλαγές και τις αξιολογήσεις που θα κάνουν πολλούς γιατρούς να μεταφερθούν στα δημόσια νοσοκομεία. 

Εκτός αυτού τα εργαστήρια των πολυιατρείων υπολειτουργούν με συνέπεια οι ασθενείς ακόμη και σήμερα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε για τα απλά. 

Οι πιθανές Εθνικές κάλπες αναμένεται να πάνε το σύστημα ακόμη πιο πίσω, καθώς δεν αναμένεται ενίσχυση του ΠΕΔΥ με εξαίρεση αν γίνει ένα …θαύμα. 

Και μέχρι τότε οι ασθενείς θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος περιμένει βέβεια με το δάχτυλο στη σκανδάλη να πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ πριν προχωρήσει σε άλλες κινητοποιήσεις ή επισχέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου