Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Οδοντίατροι του ΠΕΔΥ σε εφημερίες Νοσοκομείων

Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Στη μετακίνηση οδοντιάτρων του ΠΕΔΥ σε δημόσια νοσοκομεία, που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες λόγω ελλείψεων, προχώρησε η 1ηΥγειονομική Περιφέρεια.

Στο πρόγραμμα εφημεριών νοσοκομείων της Αττικής και αυξημένες ανάγκες εντάσσονται, για άλλους 3 μήνες, τουλάχιστον 13 Οδοντίατροι, που υπηρετούν σε μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ.

Με απόφαση Υποδιοικητή της Α’ ΥΠΕ, Σ. Ζώτου, ανανεώνεται η απόφαση για «τις μετακινήσεις των υπαλλήλων κλάδου ΠΕ Οδοντιάτρων Μονάδων Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. για κάλυψη εφημεριών και άλλων αναγκών.

Όπως διευκρίνισε στο Virusoκ. Ζώτος, οι εν λόγω οδοντίατροι θα πραγματοποιούν κάποιες εφημερίες σε Νοσοκομεία, όπως το Σωτηρία, το Κωνσταντοπούλειο, το Αλεξάνδρα και το Κοργιανένειο, παραμένουν όμως και στις μονάδες ΠΕΔΥ από τις οποίες προέρχονται. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών θα εργάζονται παράλληλα και στη μονάδα της ΠΦΥ και στο Νοσοκομείο.

Η απόφαση αυτή κρίνεται απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, τουλάχιστον έως ότου προχωρήσει η πλήρωση των κενών θέσεων και οριστικοποιηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κυρίως Κέντρα Υγείας, που θα εφημερεύουν. Εκτιμάται, ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλους του έτους.

Οι μετακινήσεις αυτές είναι, όπως πληροφορούμαστε, με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών, οι οποίοι άλλωστε θα καλύπτουν υπηρεσίες οδοντιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου