Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ.)» Αποφ. ΕΔ 538/2014 Τηλ. 6948112034 FAX 2110193982 

Αθήνα 24/11/2014

Αρ Πρωτ 3/2014

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 

Σε όλους τους ιατρούς – οδοντιάτρους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ΠΕΔΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΠΕΔΥ( ΠΑΣΙΠΑΑ- ΠΕΔΥ) Σάββατο 13/12/14 ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο STANLEY HOTEL αίθουσα ΒΙΚΟΣ οδός Οδυσσέως 1 πλατεία Καραϊσκάκη, σταθμός Μετρό Μεταξουργείο. 

Συνάδελφοι, 

Σας προσκαλούμε σε γενική συνέλευση από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς ιατρός Π.Α.Α.-ΠΕΔΥ. Απαραίτητα δελτίο αστυνομικής Ταυτότητας και Βιβλιάριο Ασθενείας ή περίθαλψης ΤΣΑΥ 

Ημερήσια διάταξη 

1. Εγγραφές. Κόστος εγγραφής 30 ευρώ. 

2. Εκλογή προεδρείου Γενικής Συνέλευσης. 

3. Χαιρετισμός προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής-Ενημέρωση. 

4. Τοποθετήσεις μελών(αιτήματα, προτάσεις). 

5. Απαντήσεις από προσκεκλημένο εκπρόσωπο του Υπουργείου. 

6. Προετοιμασία αρχαιρεσιών για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. 

7. Ορισμός εκπροσώπων πανελλαδικά. 

8. Υποβολή υποψηφιοτήτων έως την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης. 

9. Ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής-Εξελεγκτικής επιτροπής 

10.Προσδιορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών. 

Την Παρασκευή 28/11/14 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου υγείας Κο Κοντοζαμάνη Βασίλειο και έγινε επίσημη ενημέρωση για τα σημαντικά θέματα που αφορούν όλους τους ιατρούς –οδοντιάτρους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ΠΕΔΥ. Κατόπιν εκτενούς συζήτησης πήραμε τις ακόλουθες διαβεβαιώσεις: 1. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στις ΥΠΕ (εξαίρεση αποτελεί η 6η ΥΠΕ στην οποία η αξιολόγηση ολοκληρώνεται άμεσα, με μικρή καθυστέρηση λόγω της τοποθέτησης νέου Διοικητή στην Υγειονομική Περιφέρεια), και οι διαπιστωτικές πράξεις δημοσιεύονται από τις ΥΠΕ όπως μας διαβεβαίωσαν. 2.Συνεπώς θα υπάρξει άμεση ένταξη σε κλάδο και βαθμό ιατρών ΕΣΥ με ότι αυτό συνεπάγεται. 3.το αίτημα μας για μείωση του χρόνου απαιτούμενης προϋπηρεσίας για τη χορήγηση βαθμού διευθυντή και επιμελητών έτυχε θετικής ανταπόκρισης από το υπουργείο. Απαιτείται όμως νομοθετική ρύθμιση. Η διαβούλευση επί του θέματος είναι σε εξέλιξη. 4.Ολοκληρώνεται τις προσεχείς μέρες η διαδικασία πρόσληψης 900 επικουρικών ιατρών, σύμφωνα με την προκήρυξη, για την άμεση κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στις μονάδες ΠΕΔΥ. Στη συνέχεια θέσαμε πάγια αιτήματα του κλάδου μας όπως είναι: Η διάρκεια των ραντεβού, η άμεση αναβάθμιση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η έναρξη των ραντεβού στις 8.00, η καθιέρωση επτάωρου ωραρίου εργασίας καθώς και η πλήρης λειτουργία των εργαστηρίων των μονάδων Επίσης εκφράσαμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε ενεργά, με την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων στην διαδικασία ολοκλήρωσης του σχεδίου λειτουργίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η ανταπόκριση του Γενικού γραμματέα ήταν άμεση και είχε ως αποτέλεσμα να προσκληθούμε σε συνάντηση εργασίας με την ομάδα στην οποία έχει ανατεθεί ο σχεδιασμός του ΠΕΔΥ. 

Θεωρούμε αναγκαίο, ο κάθε ένας από εμάς, να αποφασίσει για την καλύτερη εκπροσώπησή του και να επιλέξει με υπευθυνότητα τον Σύλλογο που θα τον εκπροσωπεί. Ιδρύσαμε τον νέο Σύλλογο, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο, ιδιώτες (πρώην ιατροί ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ) και δημόσιοι υπάλληλοι (ιατροί ΠΕΔΥ Π.Α.Α) να εκπροσωπηθούν από τον ίδιο σύλλογο καθότι τα εργασιακά μας συμφέροντα διαφοροποιούνται και αντικρούονται. Φυσικά ο παλαιός σύλλογος, μας θεώρησε δεδομένους και στηρίζεται ακόμη στην δική μας οικονομική εισφορά, χωρίς καμία έγκριση από εμάς και καμία ανανέωση εγγραφής μας, αν αυτή είχε γίνει ποτέ. Αναρωτιόμαστε σε περίπτωση που εξαγγείλει απεργία θα απεργήσει κανείς από το ιατρείο του ή θα χρησιμοποιούν εμάς για δικό τους όφελος. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι με το μόνο που ασχολούνται τους τελευταίους μήνες, είναι τα δικαστήρια, με στόχο να καταργήσουν τον νόμο που διέπει την λειτουργία του ΠΕΔΥ. Κοινώς να μας καταργήσουν!!!! και όχι να μας εδραιώσουν . Συνάδελφοι για ποια υπεράσπιση του ΠΕΔΥ μιλάμε. Ας αναρωτηθούμε όλοι μας και ας αποφασίσουμε επιτέλους αν θέλουμε να λειτουργήσει το ΠΕΔΥ και να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο σχεδιασμός του. 

Σας περιμένουμε όλους να παρευρεθείτε και να αποφασίσετε αν ο καινούριος σύλλογος θα μπορέσει και πρέπει να συνεχίσει ενισχυμένος την αξιοπρεπή και δυναμική μας εκπροσώπηση. 

Η Προσωρινή διοικούσα επιτροπή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου