Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αιτήσεις για επικουρικούς γιατρούς μέχρι και τις 14 Μαΐου



Έως και τις 14 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις 15 επικουρικών γιατρών σε νοσοκομεία και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Υγείας.

Οι επικουρικοί γιατροί θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω των διαδικασιών που καθορίζονται από τον νόμο.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς και τα νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού και Παπανικολάου και διάφορες ειδικότητες όπως παθολογία, αναισθησιολογία, καρδιολογία, πνευμονολογία, παιδιατρική κ.α.

Σύμφωνα με το Ν. 3868/10 οι επικουρικοί γιατροί κατά τον χρόνο απασχόλησής τους για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ο χρόνος κατά τον οποίο υπηρετεί ο γιατρός ως επικουρικός προσμετράται ως προϋπηρεσία στις κρίσεις για την κατάληψη θέσεων γιατρών ΕΣΥ, καθώς και σε περαιτέρω εξέλιξή του στο ΕΣΥ.

1 σχόλιο:

  1. αναρωτιέμαι αν θα αναρωτηθεί καποιος υπουργος υφυπουργος καποιος υπεύθυνος αν με τετοια ανεργια στους γιατρους θεωρείται σκοπιμο να αποκλείονται γιατροι από θεσεις επικουρικων που εχουν αποκτησει ειδικοτητα πανω από 7 χρονια.ειναι αδικο κ αποκλειει ανθρώπους εμπειρους κ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή