Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης τα νοσοκομεία



Με το σταγονόμετρο γίνεται η χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, πολλά από τα οποία βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης.

Μέχρι και χθες τα νοσοκομεία είχαν λάβει συνολικά για το 2015 κρατική επιχορήγηση ύψους 63,3 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 20 καταβλήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και στις περισσότερες περιπτώσεις έφυγαν «εν μία νυκτί» για την αποπληρωμή χρεών αφού τα νοσοκομεία έχουν μείνει με ελάχιστα χρήματα μόνο για τις υπερεπείγουσες ανάγκες.

Όπως δήλωσε διοικητής νοσοκομείου στην «Καθημερινή», «μοίρασα από 5.000-6.000 ευρώ σε προμηθευτές που είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα παραδώσουν ξανά υλικά ή τρόφιμα στο νοσοκομείο εάν δεν πληρωθούν».

Αποτέλεσμα της οικονομικής ένδειας είναι ότι από την κατανομή του ποσού των 20 εκατ. ευρώ (όπως αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) 14 νοσοκομεία έλαβαν ποσά έως 10.000 ευρώ!

Την ίδια στιγμή οι γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες.

1 σχόλιο:

  1. Υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η κωλοτούμπα της κυβέρνησης, που μόλις άρχισε και θα έρθει και το ρευστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή