Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη διεξήχθη στο δώμα του Ευαγγελισμού Συντονιστικό Συλλόγων Ειδικευομένων καθώς και Συνελεύσεων Ειδικευομένων από 7 Νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και μία εβδομάδα. Συγκεκριμένα τη διαδικασία του Συντονιστικού παρακολούθησαν εκπρόσωποι από: Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμό, Ερυθρό Σταυρό, Γεννηματά, Αμ. Φλέμινγκ (εκπρόσωποι των οποίων παραβρίσκονταν ως φυσικές παρουσίες) καθώς και από το Αγίων Αναργύρων και τη Παμμακάριστο (που λόγω κωλυμάτων δεν κατάφεραν να παραβρεθούν αλλά δήλωσαν πως συμμετέχουν). 

Από την πλούσια συζήτηση που έγινε και τη μεταφορά της κινηματικής εμπειρίας του κάθε Νοσοκομείου καταλήξαμε σε μία σειρά αποφάσεων μία εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή ξεχωριστού μπλοκ ειδικευομένων στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς. Ένας ακόμη κοινός τόπος ήταν η διαπίστωση πως παρά τα επανειλημμένα Δελτία Τύπου που στέλνονται τη τελευταία εβδομάδα (και που σαν βασικό στόχο έχουν να ενημερωθεί ο κόσμος για την επισφάλεια των σε εφημέρευση Νοσοκομείων) επικρατεί στο δημόσιο διάλογο σχεδόν πλήρης σιγή ιχθύος σε σχέση με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά μας. 

Σε σχέση με τον από εδώ και πέρα ενιαίο μας βηματισμό αποφασίσαμε να απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα σε όλους τους υγειονομικούς στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μηνών (ειδκευόμενους, ειδικευμένους, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους) να αγκαλιάσουν και να πλατύνουν το μέτωπο των επισχέσεων σε κάθε Νοσοκομείο και να συμμετέχουν στο συντονισμό των νοσοκομείων. Ακόμη περιμένουμε από ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ μία σαφή πρόταση στήριξης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις…

Διαμηνύουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε να συνεχίζει να υβρίζει και να απειλεί, ούτε όμως και να στήνει προβοκάτσιες εις βάρος των ασθενών ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη φάση. Όπως το δικαίωμα στην επίσχεση αποτελεί σαφές νόμιμο δικαίωμα, έτσι και με ιδιαίτερη σαφήνεια ορίζεται από τον νόμο ο χαρακτηρισμός των εφημεριών ως επισφαλείς για τη Δημόσια Υγεία όταν το προσωπικό βρίσκεται σε επίσχεση όπως συμβαίνει τώρα. Και απέναντι στο νόμο θα βρεθούν οι όποιοι παραβάτες να το υπογραμμίσουμε αυτό.

Καλούμε τέλος τους υγειονομικούς να προχωρήσουν σε νέες Γενικές Συνελεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα (04/05/-08/05). Πέρα από τα δεδουλευμένα να διαμορφωθούν τα σύγχρονα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, ως απαραίτητη συνθήκη προάσπισης όχι μόνο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αλλά και του δικαιώματος του ελληνικού λαού σε υψηλής ποιότητας δημόσια και δωρεάν υγεία.

Να αποφασίσουμε:

· Κλιμάκωση των επισχέσεων έως την καταβολή των δεδουλευμένων

· Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 08/05 στις 12:00

· Την ίδια μέρα καλείται ήδη από τη Συνέλευση του Ευαγγελισμού κινητοποίηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με προσυγκέντρωση στις 09:00 στον Ευαγγελισμό

· Συμμετοχή στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 

· Συμμετοχή στην απεργία που έχει εξαγγείλει για τις 20/05 η ΠΟΕΔΗΝ

· Κινητοποιήσεις την ημέρα αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου