Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ιδιωτικές Κλινικές: Κραυγή αγωνίας στον Αλέξη Τσίπρα για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ



Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, μια παρέμβαση σωτηρίας -όπως την χαρακτηρίζει- για την επιβίωση των 170 Ιδιωτικών Κλινικών, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, αναφορικά με το θέμα του ΦΠΑ. Ειδικότερα, η ΠΕΙΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό θα δημιουργήσει δραματική ασφυξία σε έναν υγιή κλάδο και κατ' επέκταση στην οικονομία.

Το θεσμικό όργανο των ιδιωτικών κλινικών, προτείνει είτε ο συντελεστής ΦΠΑ να κατέλθει από το 13% στο 6,5%, όπως στα φάρμακα, είτε ΜΟΝΟ για τα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ, είτε να ισχύει μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, είτε συντελεστής 6,5%.

Αναλυτικά η επιστολή-κραυγή των Κλινικών έχει ως εξής:

Προς τον Αξιότιμο
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κο Αλέξη Τσίπρα
Μέγαρο Μαξίμου Αριθμό. Πρωτ. 274
Ενταύθα Αθήνα, 12-5-2015

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Γνωρίζοντας ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και μάλιστα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που δίνετε σκληρή «μάχη» με τους δανειστές είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την παρέμβασή σας, παρέμβαση σωτηρίας και επιβίωσης για 170 Ιδιωτικές Κλινικές σε όλα τα αστικά κέντρα που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα είτε λόγω ελλείψεων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ είτε λόγω εμπιστοσύνης των ασθενών για την αποκατάσταση της υγείας τους σε συγκεκριμένους ιατρούς και Θεραπευτήρια.

Ειδικότερα:
1. Η οικονομική κατάρρευση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον ανεπαρκή Πρόεδρό του συμπαρασύρει όλους τους Ιδιώτες Παρόχους. Διανύουμε τον 5ο μήνα του χρόνου και έχουμε πληρωθεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ για τα νοσήλια του Ιανουαρίου 2015.

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τα ληστρικά μέτρα των Rebate και Clawback των προηγούμενων Κυβερνήσεων, μας έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας.

Στα ταμεία μας, ειλικρινά, χωρίς υπερβολή, δεν υπάρχει ούτε σεντ του ευρώ. Οφείλουμε να πληρώσουμε 25.000 εργαζόμενους, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ, προμηθευτές υλικών και την Φαρμακοβιομηχανία, όλα απολύτως μετρητοίς, καθώς και να καλύψουμε τα υπόλοιπα λειτουργικά μας έξοδα.

Αντίθετα, αγωνίζεσθε για την δανειοδότηση της χώρας για να πληρωθούν συντάξεις και Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Αλήθεια, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματίες, οι Επιστήμονες, οι Επιχειρηματίες είναι πολίτες άλλης χώρας;

2. Από δημοσιογραφικές πληροφορίες προτίθεστε να αυξήσετε τον ΦΠΑ στις νοσηλευτικές υπηρεσίες από 13% στο 18-19%. Αυτό θα σημάνει μία ακόμη επιβάρυνση των Κλινικών της τάξης του 5-6% την οποία κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών, από ίδια διαθέσιμα, διότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα αδυνατεί να την καλύψει λόγω κλειστών προϋπολογισμών.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Προτείνουμε είτε ο συντελεστής ΦΠΑ να κατέλθει από το 13% στο 6,5%, όπως στα φάρμακα, είτε ΜΟΝΟ για τα τιμολόγια προς τον ΕΟΠΥΥ είτε να ισχύει μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, είτε συντελεστής 6,5%.

ΜΟΝΟ για υπηρεσίες μας προς Ιδιώτες και Ασφαλιστικές εταιρείες να ισχύει ο νέος αυξημένος ΦΠΑ.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Δώστε μας ανάσα ζωής, ανάσα επιβίωσης.

Μην μας στραγγαλίζετε με την παρατεταμένη οικονομική ασφυξία μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με ιδιαίτερη τιμή
Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου