Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Προτεραιότητα μας να θωρακίσουμε τα νησιά! Ενίσχυση προσωπικού, αναβάθμιση υπηρεσιών

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Της Έλενας Μπρέγιαννη - HEALTH REPORT.GR

Κοντά στους εργαζομένους του τομέα ΕΚΑΒ Ρόδου, βρέθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Νίκος Παπαευσταθίου, σε μία προσπάθεια να ακούσει και να καταγράψει όλα τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχομενων υπηρεσιών των παραρτημάτων και των τομέων ΕΚΑΒ στην περιφέρεια.

Ο κος Παπαευσταθίου αφού ενημερώθηκε από τους εργαζομένους για θέματα λειτουργικής και επιχειρησιακής φύσης όλων των Τομέων του νησιού και τους συνεχάρη για την αυταπάρνηση και τον υψηλό επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά το πρόσφατο περιστατικό του ναυαγίου των μεταναστών στην περιοχή «Ζέφυρος», αναφέρθηκε στις επικείμενες προσλήψεις μόνιμων Διασωστών αλλά και στον περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων ειδικά για την κάλυψη των αναγκών της καλοκαιρινής περιόδου.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην προμήθεια των νέων ασθενοφόρων μέσω Ε.Σ.Π.Α., όπου κατόπιν ενεργειών της παρούσας Διοίκησης διαφαίνεται η απεμπλοκή των διαδικασιών ολοκλήρωσης του γνωστού διαγωνισμού, αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του από 29ετίας Οργανισμού του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, συναντήθηκε με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς έχοντας ως βασικό γνώμονα την ανάπτυξη των ανάλογων συνεργασιών προς όφελος όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο, τη συζήτηση μονοπώλησε το σχέδιο του ΕΚΑΒ σχετικά με τον τρόπο κάλυψης των αναγκών του Νησιού σε προσωπικό, ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο κος Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε τον κο Χατζηδιάκο πως παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες πρόσληψης των μόνιμων 186 Διασωστών πανελλαδικά, θα ολοκληρωθούν οριακά μετά το καλοκαίρι, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ συνεπικουρούμενη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα καταβάλει τα μέγιστα δυνατά για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών του νησιού τόσο μέσω προσλήψεων εποχικού προσωπικού όσο και με κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις του υπάρχοντος προσωπικού της Υπηρεσίας.


Κατ” αυτόν τον τρόπο θα καλυφθεί πλήρως η πόλη της Ρόδου αλλά και το νότιο μέρος του νησιού, που στην παρούσα φάση δεν διαθέτει κάποιον τομέα ΕΚΑΒ, ενώ επισημάνθηκε πως έχει δρομολογηθεί και η ενίσχυση του Τομέα του Έμπωνα έτσι ώστε να καλύπτονται τόσο η όμορες περιοχές όσο και το Αεροδρόμιο από τη Σορωνή.

Στη συνέχεια, στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο κος Παπαευσταθίου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Γιώργο Χατζημάρκο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνολική συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή και το ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, επισήμανε στον κο Χατζημάρκο πως βασικός στόχος του είναι να μη συρρικνωθεί η Υπηρεσία καταβάλλοντας μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα στελέχωσης προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών και στοχεύοντας στην άρτια ανάπτυξη του ΕΚΑΒ , έχει ήδη υποβάλει τις ανάλογες εισηγήσεις στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την αναγκαία στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο αλλά και εποχιακό προσωπικό (Διασώστες) ενώ παράλληλα έχει δώσει σαφείς εντολές σε όλους τους Υπευθύνους των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ για τον καλύτερο επιχειρησιακό συντονισμό τους με την αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού.

Παράλληλα, ο κος Παπαευσταθίου τόνισε την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του συστήματος λειτουργίας των Αεροδιακομιδών, ειδικά για τις πολυνησιακές περιοχές όπως η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, παρουσιάζοντας διεξοδικά όλες τις σχετικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί αρμοδίως.

Τέλος, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την παραλαβή-παράδοση του νέου κτιρίουπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (κατόπιν αιτήματος της Διοίκησης του ΕΚΑΒ από το 2008) χρηματοδότησε και κατασκεύασε μέσω απορρόφησης κονδυλίων από το Ε.Σ.Π.Α και στο οποίο, με την ολοκλήρωση του, θα στεγαστεί ο Τομέας του ΕΚΑΒ Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου