Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Κουρουμπλής στο Healthview: Όσοι διοικητές δεν παραιτούνται έχουν προδιαγράψει το μέλλον τους

Σε ...εκκαθάριση των διοικήσεων των δημόσιων νοσοκομείων αναμένεται να προχωρήσει άμεσα ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την άρνησή τους να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθαρίζει ότι δεν θα περιμένει άλλο και δηλώνει στο Healthview ότι «Όσοι δεν παραιτούνται έχουν προδιαγράψει το μέλλον τους»! 

Αντίθετα, θετικά θα αξιολογηθούν όσοι υπέβαλαν την παραίτησή τους. «Έναν άνθρωπο που θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή μου, θα αξιολογήσω με τον καλύτερο τρόπο τις επιδόσεις του. Δεν έχω κανένα λόγο και καμία λογική να «καθαρίσω» όλο τον κόσμο. Αλλά με το ζόρι να τους έχω συνεργάτες δεν γίνεται», τόνισε.

1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.
    Οι πρώτοι και κύριοι συνεργάτες κάθε Υπουργού υγείας θα πρέπει να είναι οι γιατροί. Με υποβαθμισμένο γιατρό δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα σύστημα υγείας. Ο ικανοποιημένος γιατρός είναι εκείνος που θα προστατεύσει από άσκοπες δαπάνες και αναποτελεσματικότητα τις δημόσιες δαπάνες υγείας. Αλλά και η πολιτεία θα έχει , τότε, τα κότσια επιβάλει τα δέοντα σε περίεργες συμπεριφορές όποιον γιατρών τολμήσουν αυτές τις συμπεριφορές.
    Ασφαλώς οι θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων , κάποτε ήταν τιμητικές. Η εκάστοτε κυβέρνηση διόριζε έγκριτους πολίτες της εμπιστοσύνης της ώστε να βοηθήσουν στην άσκηση της πολιτικής της. Κρίθηκε όμως ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβή, διότι διαχειρίζονται μεγάλο μέρος της δαπάνης υγείας. Φυσικά όποτε άλλαζε κυβέρνηση οι διευθυντές υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα κυβέρνηση στο έργο της, διότι πρόκειται για πολιτικές θέσεις.
    Οι θέσεις αυτές εξελίχθηκαν με τριετείς συμβάσεις , κακώς κάκιστα, αφού ο ρόλος τους είναι όπως τον έχω αναλύσει.
    Πάντως είναι από κάθε άποψη ανήθικο το ότι ανανέωσαν τις συμβάσεις λίγο προ των εκλογών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή