Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Most wanted in Britain! Δείτε τις ιατρικές ειδικότητες που ζητούνται σήμερα

Γράφει: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - virus.com.gr

Ανανεώνονται διαρκώς οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται από το εξωτερικό σε γιατρούς (ειδικευμένους και ανειδίκευτους) και άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως είναι οι τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, με σαφώς ανταγωνιστικά κίνητρα σε σχέση με εκείνα που προσφέρει η εργασία στην Ελλάδα, τόσο στη δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Από 45.000 λίρες το χρόνο (61.968 ευρώ) ξεκινούν οι αποδοχές για έναν ειδικευμένο γιατρό σε κρατικό νοσοκομείο της Αγγλίας και φτάνουν τις 60.000 λίρες το χρόνο (ετήσιο ή ανανεώσιμο συμβόλαιο), για 48 ώρες εργασία την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών (On-Calls). Αντίστοιχα, για τους ανειδίκευτους γιατρούς ο βασικός ετήσιος μισθός κυμαίνεται στα 27,798 - 38,705 λίρες (ετήσιο συμβόλαιο), για 40 ώρες εργασία την εβδομάδα συν On-Calls.

Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που ζητά κατά κόρον επαγγελματίες υγείας από την αλλοδαπή. Ήδη, το 65% των γιατρών που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχονται από άλλες χώρες. Βασικές ειδικότητες όπως του παθολόγου, του γαστρεντερολόγου, αλλά και πιο εξειδικευμένες όπως του παθολοανατόμου βρίσκονται μεταξύ των πλέον περιζήτητων.

Αυτή την εβδομάδα χαρακτηριστικά, ζητούνται σε κρατικά νοσοκομεία (NHS):


2 Παιδίατροι - Κεντρική Αγγλία

1 Οφθαλμίατρος - Βόρεια Αγγλία

3 Πνευμονολόγοι - Νότια, Βόρεια & Κεντρική Αγγλία

3 Γαστρεντερολόγοι - Νότια, Βόρεια & Κεντρική Αγγλία

2 ΠαθολογοΑνατόμοι - Νότια & Κεντρική Αγγλία

9 Παθολόγοι - 2 Νότια, 2 Βόρεια & 5 Κεντρική Αγγλία

1 Ρευματολόγος - Βορειοδυτική Αγγλία

1 Νεφρολόγος - Κεντρική Αγγλία

2 Νευρολόγοι - Βόρεια & Κεντρική

3 Θέσεις Εργασίας - Βόρεια Αγγλία για Ανειδίκευτους Ιατρούς (Trauma & Orthop)

Βασική προϋπόθεση για να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα είναι η απόκτηση του IELTS, με Overall Score 7,5 & Minimun 7 σε καθένα από τους τέσσερεις τομείς. Speaking, Reading, Writing & Listening. ΤοIELTS δεν απαιτείται αν είναι ήδη εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Μ. Βρετανίας (GeneralMedicalCouncil). Επίσης, προβλέπονται κάποιες λίγες εξαιρέσεις όπως είναι λόγου χάρη:

Να έχει αποφοιτήσει ο γιατρός από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο τα τελευταία 2 χρόνια, αυτό να μπορεί να πιστοποιηθεί και φυσικά να υπάρχει το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο στην λίστα του GMC
Να έχει εργαστεί σε αγγλόφωνη χώρα τα τελευταία 2 χρόνια κι αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί.
Να είχε εγγραφεί παλαιότερα στο GMC ΜΕ License to Practice.

Μαζί με τις κρατικές και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας που συνεργάζονται με τη Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στη Μ. Βρετανία, αναζητούν προσωπικό από το εξωτερικό. Μία από τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνη των τεχνολόγων ιατρικών εργαστηρίων. 

Ενδεικτική είναι η προκήρυξη της εταιρίας ARECTUS που μπορείτε να δείτε εδώ.

3 σχόλια:

  1. Πετυχημένο σύστημα με 65% ξένους... Για κορόιδα ψάχνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενω εσυ που εισαι Ελλαδα εισαι ο εξυπνος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλος ειδικευμένος γιατρός, που είναι ένα χρόνο ήδη στην Αγγλία δεν είναι τόσο ευχαριστημένος. Τα χρήματα δεν είναι τόσα όσα του είχαν περιγράψει αφού δεν του δίνουν πολλές εφημερίες και η θέση στο νοσοκομείο είναι επισφαλής. Απεναντίας γνωστοί μου στην Γερμανία δηλώνουν πιό ευχαριστημένοι και πιό σίγουροι. Δεν ξέρω τι αληθεύει! Πάντως πλέον στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή