Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Με λουκέτο απειλούνται τα εργαστήρια της γειτονιάς μετά την υποκοστολόγιση των διαγνωστικών εξετάσεων - Το υπουργείο Υγείας και η Τρόϊκα παραδίδουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη στις μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες


Δημοσιεύθηκε 26 Δεκέμβριος 2015

Το υπουργείο Υγείας και η Τρόϊκα παραδίδουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη στις μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ως απαράδεκτη και επικίνδυνη για το σύστημα υγείας την υποκοστολόγιση των διαγνωστικών εξετάσεων που ζήτησε η Τρόϊκα και αποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Εκτιμούμε ότι επιχειρείται μια πρωτοφανής παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες ενώ οδηγείται σε κλείσιμο το εργαστήριο της γειτονιάς.


Η μεσοσταθμική μείωση κατά 45% σε 51 διαγνωστικές εξετάσεις και κατά 9% για τις εργαστηριακές είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μικρά εργαστήρια και θα δημιουργήσει ολιγοψώνια στην αγορά. Η παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μεγάλες αλυσίδες θα στερήσει από τον ασθενή την εξατομικευμένη φροντίδα από το γιατρό της γειτονιάς του και θα τον καταστήσει όμηρο των "σουπερ μάρκετ" της υγείας. Επιπρόσθετα θα οδηγήσει στον επαγγελματικό μαρασμό εκατοντάδες επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας το σύστημα υγείας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προβάλει αντιστάσεις στις παράλογες και ύποπτες απαιτήσεις της Τρόϊκας και την αποτυχία της να συγκρατήσει την άνευ ορών παράδοση του συστήματος υγείας στα "σουπερ μάρκετ" της υγείας.

Ο ΙΣΑ θα συγκαλέσει το επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτες συνελεύσεις με επαγγελματικούς φορείς για την συγκρότηση ενός κοινού μετώπου ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων.

Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα..

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ     ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

4 σχόλια:

  1. Ε ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΕΝΟΥ ....ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΙΣΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ!!!ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ;;;ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!!!! ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ!!!!!ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφουμε σχόλια, απαντάμε στον κάθε άσχετο, για να λέμε μεταξύ μας οτι κατι κάνουμε. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ή θα το πληρώσουμε το κόστος και αυτή τη φορά μόνο εμεις¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ? θα αυξήσετε το κούρεμα σε αξονικές, μαγνητικές? θα μειώσετε τις μαγνητικές? θα ορίσετε επιτροπή να τις ελεγχει? για να τα κανετε θα πρεπει να ζητήσετε την αδεια απο τα διαγνωστικά. Θα σας το επιτρέψουν? λοιπόν σταματήστε να κοροιδεύετε. ΚΑΙ ΠΆΡΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΑΠΌΦΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή