Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Απλήρωτοι ιατροί ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι

Απλήρωτοι ιατροί ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι 

Η χρονιά κλείνει σήμερα, και εκδόθηκε επιτέλους η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ( ΠΝΠ- 184 Α 30.12.15αναγνώρισης της επίσημης παράτασης της σύμβασης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ για το Β’ εξάμηνο του 2015 και για το νέο έτος.

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από επίσχεση εργασίας, αποτελούσε δέσμευση του νυν Υπουργού Υγείας που εκκρεμούσε από αρχές Αυγούστου, στον οποίο είχαν επισημανθεί επανειλημμένα οι συνέπειες του νομικού κενού, στη στάση πληρωμών των ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι απλήρωτοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι για όλο το Β΄εξάμηνο του έτους που κλείνει, εισπράττοντας την εντυπωσιακή ολιγωρία του Υπουργείου, πρωτοφανής στα χρονικά ίδρυσης του Οργανισμού. Όλοι οι άλλοι πάροχοι του Οργανισμού έχουν πληρωθεί και το Σεπτέμβριο του 2015, πλην θεραπευτών ιατρών.

Η οικονομική ζημία για τους συμβεβλημένους ιατρούς από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για τη φετινή χρονιά είναι προφανής, εάν συνυπολογιστεί η αδιανόητη υποχρέωση έκδοσης τιμολογίων για ανείσπρακτα ποσά, γεγονός που εξανεμίζει οποιοδήποτε έσοδο από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, σε ιατρούς που ασκούν βιοποριστικό επάγγελμα.

Η έκδοση του ΦΕΚ 2816 Β’ της ακραίας και μη απαραίτητης, υποκοστολόγησης των εργαστηριακών εξετάσεων αποτελεί μνημείο υποβάθμισης της ποιότητας υπηρεσιών υγείας, ταφόπλακα για την λειτουργία των διαγνωστικών εργαστηρίων και παράδοση της ΠΦΥ, βορρά των μονοπωλιακών “super market” υγείας.

Επειδή οι πολιτικές αποφάσεις έχουν οδηγήσει σε βαθιά διάρρηξη της εμπιστοσύνης των ιατρών στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, καθώς γεύονται συστηματικά την καθημερινή απαξίωσή τους, σας γνωστοποιούμε ότι η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα επιδείξει εφεξής μηδενική ανοχή στις χρονικές δεσμεύσεις και στις συμβατικές υποχρεώσεις του Οργανισμού.

Απαιτούμε την άμεση αποπληρωμή των επισκέψεων δύο μηνών (7ος και 8ος/2015) τον Ιανουάριο και την αποπληρωμή άλλων δύο μηνών (9ος και 10ος/2015) τον Φεβρουάριο και άμεση αποκατάσταση της χρηματικής ροής. Η απόδοση των ιατρικών πράξεων / εργαστηριακών εξετάσεων οφείλει να έχει πλήρη κανονικότητα στις πληρωμές.

Τέλος, γνωστοποιούμε ότι κατατέθηκε σήμερα πολυσέλιδη εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκ μέρους εκατοντάδων μελών μας, για τη μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού που κινδυνεύουν να παραγραφούν.

Θα ακολουθήσουν σύντομα αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου       Χρήστος Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου