Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΕΟΦ...τσοντάρει 900.000 ευρώ για φάρμακα – “Συμβολική” συμμετοχή του υπουργείου, με 300.000 ευρώ

Από τα ταμεία του ΕΟΦ θα καλυφθούν ποσά που απαιτούνται για έκτακτες εισαγωγές φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις, τα οποία θα διατεθούν σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Με τη γενναία συμμετοχή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να αυξήσει τα αποθέματα των νοσοκομείων σε φάρμακα και υλικό.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση 1,2 εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επείγουσες ανάγκες σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΟΦ θα εκδώσει εντάλματα πληρωμής, τα οποία θα ανέρχονται συνολικά σε 900.000 ευρώ.

Αφορούν την προμήθεια ειδικών φαρμάκων, τα οποία εισάγονται μέσω του θυγατρικού του ΕΟΦ Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) για χρόνιες και σπάνιες παθήσεις.

Θα κατανεμηθούν στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο “Αττικόν”.

Για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο, λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, το υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει το “Βοστάνειο” Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επιπλέον 300.000 ευρώ.

Με το ποσό αυτό, θα καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι – παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία – καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημόσιου συστήματος.

Θεωρεί, ωστόσο, ότι με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων.

Ελλείψεις

Τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν – εδώ και μήνες – σημαντικές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφορά τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, “Λαϊκό” και “Ανδρέας Συγγρός”, τα οποία δεν είχαν αντιρετροϊκά φάρμακα για τους οροθετικούς ασθενείς.

Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας, αλλά και της Αττικής, όπως το “Γ. Γεννηματάς”, τα οποία ξεμένουν από βασικά υλικά.

Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΕΤΕ ??Ε ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή