Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ και ΙΚΑ κατά της... κοινής λογικής στη Χίο

ΕΦ.ΣΥΝ. / Γιώργος Παγουδής

Συντάκτης: 
EFSYN.GR

Σε δυσεπίλυτο πρόβλημα έχουν αναγάγει οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ την προοπτική μεταστέγασης των υπηρεσιών του πρώτου στη Χίο, στο εν πολλοίς άδειο και σύγχρονο κτίριο του δεύτερου, όπως προστάζει η κοινή λογική, ίσως και με την καταβολή ενός συμβολικού ενοικίου αν η γραφειοκρατία το απαιτεί. 

Όπως φαίνεται, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να σταματήσει ο πρώτος φορέας να πληρώνει ενοίκιο σε ιδιώτη για το κτίριο που στεγάζει τις διοικητικές του υπηρεσίες στη Χίο και την ώρα που η οικονομία στενάζει, θα πρέπει το θέμα να φθάσει μέχρι τη βουλή, ώστε η πολιτική ηγεσία να δείξει την ανάλογη αποφασιστικότητα, επιβάλλοντας τη συστέγαση των δύο ομοειδών υπηρεσιών. Στη κατεύθυνση αυτή έρχεται να πιέσει και σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, προς τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας, τονίζοντας τα... αυτονόητα. 

Υπενθυμίζουμε ότι και παλαιότερα, η τότε βουλευτής Χίου, Μαρία Σταυρινούδη, είχε επιχειρήσει να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση, φθάνοντας σε σημείο να ανακοινώσει ότι επίκειται η μετακόμιση, το θέμα όμως κόλλησε εκ νέου στις υψηλές απαιτήσεις που προέβαλε το ΙΚΑ προκειμένου να παραχωρήσει κάποια γραφεία στον ΕΟΠΥΥ και οι οποίες ξεπερνούσαν σε κόστος το ενοίκιο που κατέβαλε ο οργανισμός στον ιδιώτη. Το θέμα πάγωσε για ακόμη μία φορά προς τέρψη του ιδιώτη που έβλεπε το καταβαλλόμενο ενοίκιο να «φουσκώνει» σε σταθερή βάση το μηναίο του εισόδημα. 

«Τέτοιο θέμα (σ.σ. ύψος ενοικίου) πλέον δεν υφίσταται, αφού ο νέος διοικητής του ΙΚΑ έχει δώσει σαφείς οδηγίες ώστε να μειωθούν οι απαιτήσεις και να γίνει συμφέρουσα για όλους η μεταφορά της έδρας του ΕΟΠΥΥ», απαντά τώρα ο κ Μιχαηλίδης, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του ΠΕΔΥ στη Χίο, Παντελής Βρουλής. 

Ο οποίος ωστόσο με τη σειρά του έβαλε και ακόμα μία παράμετρο αφού σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ΕΟΠΥΥ έχει επιλέξει γραφεία στον ίδιο χώρο που στεγάζεται τώρα το ΠΕΔΥ, το οποίο με τη σειρά του (ως ξεχωριστός οργανισμός), πληρώνει κάποια χρήματα για την συντήρηση και λειτουργία του χώρου που του έχει παραχωρήσει έτσι και αλλιώς το ΙΚΑ, με την ιδρυτική πράξη του πρωτοβάθμιου υγειονομικού οργανισμού. 

«Το θέμα θα λυθεί μόνο αν συνεννοηθούν κεντρικά οι υπηρεσίες. Βεβαίως από την πλευρά μου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», διαβεβαιώνει ο κ. Βρουλής, θέτοντας πάντως όρο την «τήρηση της νομιμότητας σε κάθε περίπτωση», ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εμπλοκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου