Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Παραπέμπεται σε δίκη ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στον κ. Παπαδημητρίου αποδίδεται απάτη ύψους 568.022 ευρώ για τρεις περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Της Εύας Καραμανώλη

Οριστικά σε δίκη για κακουργηματική απάτη παραπέμπεται ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά του σχετικού παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Στον κ. Παπαδημητρίου αποδίδεται απάτη ύψους 568.022 ευρώ για τρεις περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η πρώτη περίπτωση αφορά την υπογραφή συμφωνητικού φύλαξης τριών κτιρίων για ένα έτος (2005-2006) με αρχική μηνιαία αμοιβή 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ. Το συμφωνητικό δεν εμφανίστηκε ποτέ, καταρτίστηκε νέο με διπλάσια μηνιαία αμοιβή (24.800 ευρώ), με συνέπεια να ζημιωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 175.534 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, το δεύτερο συμφωνητικό των 24.800 ευρώ μηνιαίως, το υπέγραψε εν αγνοία του, καθώς υπεκλάπη η υπογραφή του κατά την υπογραφή άλλων εγγράφων.

Επίσης, αποδίδεται στον κ. Παπαδημητρίου ότι παράνομα αυξήθηκαν με τη μορφή επιδόματος αυξημένης αρμοδιότητας. οι αποδοχές στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2008.

Η εντολή αύξησης δόθηκε στο αρμόδιο τμήμα μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με σημείωμα του κ. Παπαδημητρίου που αντιπροσώπευε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κάτι που είχε ως συνέπεια να επέλθει ζημιά 58.000 ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής υποστήριξε ότι το επίμαχο σημείωμα με την υπογραφή του είναι πλαστό.

Η τρίτη περίπτωση αφορά την έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά την διετία 2002-2003. Για την περίπτωση αυτή ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι κατέβαλε εξ ιδίων το επίμαχο ποσό.

Πηγές: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου