Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ανδρέας Ξανθός: Ανοίγουν μέχρι το Πάσχα 120 κλίνες ΜΕΘ



Health view.gr
«Ανοίγουν» μέχρι το Πάσχα τουλάχιστον 120 κλίνες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα στον Μάρτιο θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές με στόχο να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για κλίνες εντατικής (ΜΕΘ). 

Ο κ. Ξανθός σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «στόχος μας στο υπουργείο Υγείας είναι να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ. Επίσης, να επαναφέρουμε κρεβάτια που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού, και κυρίως να αυξήσουμε τις διαθέσιμες κλίνες ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής που παρατηρείται και το "απαράδεκτο" φαινόμενο της λίστας για κρεβάτια ΜΕΘ». 

Όπως είπε, γιατροί και νοσηλευτές θα τοποθετηθούν μέσα στο Μάρτιο, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά. Και πρόσθεσε: «η φιλοδοξία μας είναι ένα μεγάλο μέρος από τα 250 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, ίσως και τα μισά να ανοίξουν πριν από το Πάσχα και ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η λίστα που σε καθημερινή βάση είναι 50 με 60 άτομα». 

Απαντώντας στις κατηγορίες για έλλειψη διοικήσεων στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «δεν είναι ακέφαλα. Υπάρχουν διοικητικά συμβούλια που έχουν διοριστεί και η διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών προχωρά και όσοι επιλεγούν θα είναι στις θέσεις τους σύντομα». 

Ανασφάλιστοι 

Το νομοσχέδιο για τους ανασφάλιστους, σύμφωνα με τον υπουργό, παρέχει καθολική κάλυψη, η οποία είναι κοστολογημένη, καθώς υπάρχει έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί τη δημοσιονομική αποτύπωση των μέτρων. «Κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας για του ανασφάλιστους συμπολίτες. Δωρεάν ιατρική παρακολούθηση, εργαστηριακές εξετάσεις στις δημόσιες δομές, νοσηλεία χωρίς προεγκρίσεις, τριμελείς επιτροπές, χωρίς χρέωση νοσηλείων και αντιμετώπιση των φαρμακευτικών τους αναγκών όπως και οι ασφαλισμένοι» εξηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου