Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Άρχισαν τα όργανα! Επίσχεση εργαστηριακών Γιατρών Πάτρας κατά ΕΟΠΥΥ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
- Health Report.gr

Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Πάτρας.

Βαρέθηκαν όπως φαίνεται να περιμένουν τα χρήματά τους εδώ και χρόνια οιεργαστηριακοί γιατροί της Πάτρας και ξεκινούν επίσχεση από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου κατά του Οργανισμού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, αποφασίστηκε με την παρουσία της πλειοψηφίας των Εργαστηρίων της Πάτρας 82 % ( 45 από τα 55 Εργαστήρια ) η προκήρυξη επίσχεσης με τον ΕΟΠΥΥ, με αιχμή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 – 02 – 2016.

Η Γενική Συνέλευση των εργαστηριακών γιατρών εκτίμησε ότι ο οργανισμός από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα με μονομερείς αποφάσεις «δυσχεραίνει αδιάλειπτα την ομαλή λειτουργία των Εργαστηρίων μας, αδιαφορεί για την ποιότητα των υπηρεσιών μας, μας επιβάλει 12μηνη εργασία και μας αμείβει για τους 7 μήνες, μας οφείλει χρήματα από το 2011 και όχι μόνο αρνείται την αντικειμενική κοστολόγηση των εξετάσεων, αλλά χωρίς καμία μελέτη, χωρίς κανένα διάλογο υποβάλει νέα (3η) υποκοστολόγηση των τιμών που ήδη έχουν παγώσει από το 1991».

Οι γιατροί υπενθυμίζουν μάλιστα ότι το ΣτΕ το 2011 είχε επιβάλει στο υπουργείο πρόστιμο διότι δεν είχε προβεί ως όφειλε, σε αύξηση των τιμών των εξετάσεων σε σχέση με εκείνες του 1991!

Και βέβαια τα χειρότερα φαίνεται ότι έρχονται καθώς οι απειλές της τρόικας για περαιτέρω κουρέματα ενισχύονται μέρα με τη μέρα. Διαβάστε ΕΔΩ τι διαμήνυσαν οι δανειστές: «Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας»

Οι εργαστηριακοί γιατροί της Δυτικής Ελλάδος που μπλοκάρουν τον ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, εκτιμούν ότι η νέα υποκοστολόγηση επιβλήθηκε από τους Δανειστές και τους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου «να κλείσουν βίαια 1800 Εργαστήρια, οι εξετάσεις να μονοπωληθούν από αυτούς και στη νέα κατάσταση και με αμφίβολης ποιότητας τεχνικά μέσα – προσωπικό να επιβάλουν τους δικούς τους όρους».

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι σύντομα θα έρθει νέος κόφτης στις εργαστηριακές καιδιαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ αφού οι αρμόδιοι για να περιορίσουν κι άλλο τη δαπάνη θα βάλουν όριο ανά ΑΜΚΑ ασφαλισμένου αλλά και γιατρό. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Νέος «κόφτης» στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Πότε θα εφαρμοστεί»

Πάντως σε ότι αφορά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ της Πάτρας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδος αν μετά τη Δευτέρα που ξεκινά η επίσχεση των εργαστηριακών γιατρών, χρειαστεί να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις θα πρέπει να τις πληρώνουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου