Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΣΙΠΥ: Έναρξη των κινητοποιήσεων



Αθήνα, 12/02/2016

Έναρξη των κινητοποιήσεων


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά το έκτακτο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπων της ΠΟΣΙΠΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων της, διαπιστώθηκε η απροθυμία του Υπουργείου Υγείας παρά τις δεσμεύσεις, προκειμένου να επαναφέρει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, στα προ της μείωσης των τιμών επίπεδα αφενός και αφετέρου να βεβαιώσει επίσημα τη δέσμευση που μας δόθηκε προφορικά για την καταβολή χρημάτων στους παρόχους, με το αντίστροφο claw back, στην περίπτωση που μετά την εφαρμογή του κλιμακωτού rebate οι απαιτήσεις μας είναι κατώτερες των διατιθέμενων μηνιαίων χρημάτων του κλειστού προϋπολογισμού.

Είναι πλέον αυτονόητο ότι προκειμένου να είμαστε συνεπείς στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας, απέναντι σε έναν κλάδο των εργαστηριακών γιατρών που καταρρέει θα εξαντλήσουμε κάθε αγωνιστικό μέσο προκειμένου να πείσουμε την πολιτεία για την αναγκαιότητα της ύπαρξης μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Ορίστηκε σαν ημέρα έναρξης της πανελλαδικής μας κινητοποίησης - επίσχεσης η Παρασκευή 19/02/2016 και μέχρι τότε καλούμε όλους, αυτήν την ύστατη στιγμή, να μας αποστείλουν τις δύο συνημμένες εξουσιοδοτήσεις στο e-mail της ΠΟΣΙΠΥ ( posipy1@gmail.com) τις οποίες σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία θα χρησιμοποιήσουμε αφενός για την πλήρη κάλυψη σας στα πλαίσια της επίσχεσης σαν αντισυμβαλλόμενοι του ΕΟΠΥΥ, στους δε Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου η νέα μας σύμβαση να γίνει συλλογική και όχι ατομική.

Όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων θα είναι δίπλα σας.

Είμαστε ο κλάδος που απαξιώθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο επιστημονικά και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουμε την ιατρική μας αξιοπρέπεια.


Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Χατζηπαναγιώτου                     Ι. Κλεινάκης

4 σχόλια:

  1. Απορώ ποιός τα σκέφτεται αυτά !!!!!!! Είναι δυνατό να σας στείλουν εξουσιοδοτήσεις οι συνάδελφοι ?????????? ειλικρινά πιστεύετε οτι θα μαζέψετε εξουσιοδοτήσεις ? δηλαδή ο κάθε αγρότης έστειλε mail στους εκπροσώπους του? Κύριοι είναι απλά τα πράγματα επικοινωνείστε με τον εκπρόσωπο των εργαστηριακών σε καθε ιατρικό σύλλογο αυτός μετά απο συνελευση/υπογραφές σας ενημερώνει και τέλος.Και γιατί 19/2 τη στιγμη που από 15/2 τουλαχιστον Πάτρα και Θεσσαλονικη ξεκινούν επίσχεση?? Δεν μαζεύεστε λέω εγω ΠΟΣΙΠΥ ΠΕΕΒΙ κλπ μπας και εχουμε μια γραμμή άντε επιτέλους ο κεθενας τραβαει το δρομο του και ολοι καταλήγουν στον γκρεμό ξυπνήστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΣΙΠΥ: ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ << ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ >> η ΜΕΧΡΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΑΚΙ ΣΤΑ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ, ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ η ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ?? ΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ)ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ & ΡΟΛΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ :ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΘ & ΙΣΠ (με μικρές ομως ουσιώδεις διαφόρες π.χ ενεργοποιηση νομοθεσείας για τους ΕΞΥΠΝΟΥΣ συναδέλφους μας...) ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ. η ΤΩΡΑ η ΠΟΤΕ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ :ΣΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δυστυχως επτωχευσαμεν"και ελπιδα συλλογικης-πανελλαδικης κινητοποιησης δεν βλεπω.Μενει μονο το "ο σωζων εαυτον σωθειτω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κατάλαβα τα αιτήματα Αναφέρεται το ανάστροφο claw Back και η συμμετοχή στις παλιές τιμές. Καλύπτουν αυτά τις απώλειες από τις μειώσεις των τιμών κατά 46 % το rebate οπως αυτό ισχύει και το επερχόμενο claw back από την περαιτέρω φιλότιμη υπερδσυνταγογράφηση των προθύμων κλινικών για την σωτηρία των μεγάλων. Μήπως εμεις δίνουμε το τυράκι που "θέλουμε" να ταϊστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή