Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ κατά… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Όλο το παρασκήνιο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ενώ μέχρι σήμερα γιατροί-συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποφασίσει να τηρήσουν μια μάλλον συγκαταβατική στάση απέναντι στις πολιτικές ειδικά του υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι πλέον αποφάσισαν να …βγουν απέναντι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΠΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) η οποία διαθέτει Πρόεδρο φίλα προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ και η παράταξη που στηρίζεται από την κυβέρνηση, είχε λάβει και το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, εξαπολύει για πρώτη φορά σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, η Ομοσπονδία ναι μεν εξέφραζε την αντίθεσή της σε αλλαγές που προωθούνταν ειδικά σε ότι αφορά στους γιατρούς, είναι όμως η πρώτη φορά που καταφέρεται κατά της κυβέρνησης με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.
Επιθέσεις χωρίς …φόβο αλλά με πάθος 

Αφορμή για την κατά μέτωπον επίθεση αποτέλεσε η απόφαση του υπουργού Υγείας να προωθήσει το σύστημα των παραπομπών μέσω των οικογενειακώνγιατρών, για να δει ένας ασθενής έναν εξειδικευμένο γιατρό. Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς προβλέπει η απόφαση: «Τέλος οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών με τον οικογενειακό γιατρό»

Έτσι οι …Συριζαίοι γιατροί του ΠΕΔΥ περιγράφουν για πρώτη φορά την κυβέρνηση ως εκείνη που ακολουθεί κατά γράμμα της επιταγές της τρόικας καθώς όπως λέει η Ομοσπονδία: «Η πολιτική του Υπουργείου Υγείας, πιστή στις επιταγές του μνημονίου, δεν έλαβε υπόψη της το βασικότερο: τους κατοίκους της Χώρας μας».

Και συνεχίζει με έντονη δυσαρέσκεια η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΠΕΔΥ: «Η επιχειρούμενη πολιτική, θα έχει ως αποτέλεσμα να διαλύσει την ποιοτική προσέγγιση στα θέματα Υγείας, με τρόπο αυταρχικό, δέσμια των επιλογών της, της οπισθοδρόμησης και του καταναγκασμού.
Προηγήθηκε, το αποφασίζουμε και διατάσσουμε οι γιατροί των ΚΥ, να γίνουν με το ζόρι οικογενειακοί γιατροί».
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις που …έκαναν φτερά

Μάλιστα το προεδρείο των Γιατρών του ΠΕΔΥ για πρώτη φορά αναφέρεται και στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που δεν τηρήθηκαν. «Σε επίπεδο λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας, ο σχεδιασμός του νέου Συστήματος, δυστυχώς καθορίζει με ακρίβεια και το ιδεολογικό υπόβαθρο της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας. Ένα υπόβαθρο, που δεν έχει καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Δεν παραλείπει μάλιστα να κατηγορήσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και για προχειρότητες και ερασιτεχνισμούς στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με αφορμή τις αλλαγές: «Δεν βιάζεται, γιατί αποτυχημένες πολιτικές, προχειρότητες κάτω από την πίεση των «θεσμών» και κακές εκτιμήσεις, πρέπει να τις χρεώνονται αυτοί, που τις σχεδίασαν, με άκρως ερασιτεχνικό τρόπο.

Αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, αλλά πάνω απ ‘όλα στον Ελληνικό Λαό. Κανένα Σύστημα Υγείας παγκοσμίως δεν έχει εφαρμοστεί σε λίγους μήνες. Αυτό είναι κατανοητό. Κατανοητό είναι επίσης ότι, η εσωστρέφεια στην πολιτική και η εμμονή έχουν ολέθριες συνέπειες στο Σύστημα Υγείας.

Δεν εκβιάζονται οι εργαζόμενοι, γιατί οι πολιτικές που εφαρμόζονται με αυταρχισμό, δεν εγγυώνται την βιωσιμότητα του νέου Συστήματος.»

Άγνωστο παραμένει πάντως ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεδομένου ότι οι γιατροί του ΠΕΔΥ μέχρι σήμερα είχαν τηρήσει στάση αναμονής για τα όσα σχεδιάζονταν στην Αριστοτέλους. Πάντως κατά τη συνήθη τακτική η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φροντίζει μετά από τέτοιες αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργάνων, να επικοινωνεί με τους επικεφαλής προκειμένου να τους …εξηγήσει τα αίτια των επιλογών της. Ίδωμεν…

3 σχόλια:

  1. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕΕΜΜΜ ΔΕΞΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΣΥΡΙΖΕΟΙ(ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ) ΠΡΙΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ?ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ.ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΛ. ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιοι δεν εχουν καταλαβει τι υποστηριζουν και τι ειναι ο κομμουνισμος, ας προσεχαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή