Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Έρχονται 25 νέα πρωτόκολλα συνταγογράφησης φαρμάκων από 20 Ιουλίου! Ποιες ασθένειες θα αφορούν

Δευτέρα 16 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Κοντά στα 25 νέα πρωτόκολλα συνταγογράφησης αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τις 20 Ιουλίου και μετά.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει και η Επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δώσει το τελικό πράσινο φως ώστε τα 25 νέα πρωτόκολλα, που έχουν ήδη ελεγχθεί από τις επιστημονικές εταιρείες, να περάσουν και στη συνταγογράφηση.

Έτσι η ΗΔΙΚΑ η εταιρεία του δημοσίου που χειρίζεται το ηλεκτρονικό σύστημα των συνταγών, θα εντάξεις τις νέες οδηγίες που θα πρέπει αμέσως μετά να ακολουθούν όλοι οι γιατροί.

Οι νέες συνταγογραφικές οδηγίες αφορούν σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, η δυσλιπιδαιμία, νευρολογικά νοσήματα κ.α.

Οι γιατροί με τα νέα πρωτόκολλα θα πρέπει πριν συνταγογραφήσουν κάποια φάρμακα να τηρούν μια σειρά στη θεραπεία των ασθενών και κάποιες οδηγίες.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να περιορισθεί η φαρμακευτική δαπάνη ώστε να δίνονται πρώτα παλαιότερα και δοκιμασμένα φάρμακα, πριν η αγωγή γίνει με σύγχρονα σκευάσματα πιο ακριβά.

Βέβαια η δαπάνη δεν αναμένεται να περιορισθεί δραστικά, αλλά όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, θα εισαχθούν νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά για τη θεραπεία των ασθενών.

Άλλωστε οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν με διάφορες παραμέτρους τα φάρμακα που θέλουν να χορηγήσουν, χωρίς να τους μπλοκάρειτο ηλεκτρονικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου