Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ευάγγελος Φραγκούλης: Για άλλη μια φορά όχι δράση αλλά αντίδραση εκ μέρους των παθολόγων

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Η Έριδα είναι παλιά μεταξύ γενικών γιατρών και παθολόγων, δύο ειδικοτήτων που διεκδικούν τα σκήπτρα της πρώτης γραμμής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα. η συνέχεια δίνεται σήμερα με ανάρτηση του κ. Ευάγγελου Φραγκούλη, γενικού γραμματέα και ταμία της Ένωσης Γενικής Ιατρικής και αναπληρωτή αρχιάτρου ΕΔΟΕΑΠ, στον λογαριασμό του στο facebook. Αφορμή μια κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους των γενικών γιατρών που δεν βρήκε τη δέουσα ανταπόκριση εκ μέρους των παθολόγων.

Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο του κ. Φραγκούλη από τον λογαριασμό του στο facebook:

Oι παθολόγοι ξύπνησαν...Για άλλη μια φορά όχι δράση, αλλά αντίδραση στη δράση των Γενικών Γιατρών...Την πέφτουν στην ΕΛΕΓΕΙΑ και στην Ένωση για τις συνεχείς προσπάθειες τους εξωραϊσμού του πλαισίου συμβάσεων οικογενειακών γιατρών, που γίνεται ερήμην τους, όχι γιατί έτσι το θελήσαμε, αλλά γιατί αυτοί οι ίδιοι δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν στο κάλεσμα μας για κοινό αγώνα που θα πολλαπλασίαζε τη διαπραγματευτική μας ισχύ (snapshot από την πρόταση μας προς την ΕΕΠΕ -αποδέκτης ο κ. Πυρπασόπουλος- για κοινή συνάντηση ΕΟΠΥΥ, ΥΥ, Ενώσεων ΓΙ, Παθολόγων από τον Αύγουστο του 2017, όταν ξεκίναγε η διαβούλευση για τις συμβάσεις..)...

Καταγγελτικός λόγος, χωρίς καμία συνεισφορά σε ένα γόνιμο διάλογο για το πλαίσιο των συμβάσεων...Αποκλειστικό μέλημα τους, που αποτελεί και για μας βασικό μέλημα, τα δικαιώματα των γιατρών που θα μείνουν εκτός συμβάσεων και όχι οι ίδιες οι συμβάσεις... ¨Έχουν ως βάση του διαλόγου την απουσία gatekeeping που είναι εδώ και πολλούς μήνες στα προαπαιτούμενα του μνημονίου....Τελικά μήπως η επιθυμία τους είναι να μην αλλάξει τίποτα, καθώς η κατάσταση χάους στην ΠΦΥ της χώρας πολλούς βολεύει, πλην των πολιτών της για τους οποίους εμφανίζονται να κόπτονται...


20 σχόλια:

  1. Οι ......τσατσοι της κυβέρνησης έβγαλαν τις κουκούλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΞΩΡΑΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕ? ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ Π/Θ Η ΓΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗ? ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΡΟΝΟ/ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΘΕΝΩΝ/ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ? ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΔΩΝΙ! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΙ......ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν οι παθολόγοι είναι μόνο για αντίδραση εσείς όμως είστε ο σταθερός Δούρειος Ίππος του κράτους στον Ιατρικό Κόσμο! Αλήθεια πιστεύετε ότι με τις γυφΤΟΜΥ θα υπάρξει αξιοπρεπής ΠΦΥ; Που αλλού στον κόσμο ΒαρδαΦραγκουλη υπάρχουν γυφΤΟΜΥ; Τον ......πολιτισμένο εννοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΦΠΑ στα νησιά ήταν προαπαιτούμενο ξανθοχαφιεδισκο; Αναιρέθηκε; Η εκ νέου περικοπή των συντάξεων είναι ; Συζητούν την αναίρεση της όπως μας είπε ο ίδιος ο Μοσκοβισι; Άντε πάτε ναμ...... μαμηθειτε με ταδηθεν προαπαιτούμενα χαφιέδες του ΥΠΥΓ! ΕΝΑ είναι το προαπαιτούμενο,η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ! Αν θα γίνει με gatekeeping η αλλιώς τους είναι αδιαφορο! Απλά στο ΥΠΥΓ είναι ιδεολογικοί και εσείς χαμερπεις Ιούδες που κρύβεστε πίσω από το μνημόνιο! Τουλάχιστον οι παθολόγοι είναι ειλικρινείς ως προς τις επιδιώξεις τους! Εσείς .......δεκάρα δεν δίνετε για την ΠΦΥ! Απλά θέλετε να ελέγχετε την κίνηση των ασθενών! Με το μυαλό σας αρπαξατε το τυράκι που σας έριξε το υπουργείο και ας μην βγαίνουν οι αριθμοί ! Άρα κάτι έχετε στο μυαλό σας να κονοματε παράνομα ώστε να......βγουν οι αριθμοί ή απλά όσοι εκπροσωπείτε τους ΓΙ πήρατε ανταλλάγματα και γράφετε τους συναδέλφους σας εκεί που δεν πιάνει το μελάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις κέρδισες τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Πρωτοπόρων ΒαρδαΜαργιολης , Φραγκούλη! Θα σου τον απονείμει ο ίδιος ο ευγνώμων υπόδικος Βαρδάτρομπας ! Και εις ανωτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε ακατοίκητε , σας μοιράζουν......ΕΣΠΑ για δύο χρονια και μιλάς για εξωραϊσμό της σύμβασης? Είσαι τρελός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή ρε φίλε ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ με αυτούς που εκατό φορές μονομερώς έχουν αλλάξει τις συμβάσεις με όλους τους Παρόχους; Τι σας έδωσαν πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΑΝ ΟΠΟΤΕ,ΟΤΙ,ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ! ΚΑΙ ΕΣΎ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού ρε γελοίε το πλαίσιο των συμβάσεων ήδη έχει τεθεί μονομερώς από την Εγκληματικη Οργάνωση και είναι ειδεχθές ,εσύ τι ακριβώς συζητάς μαζί τους και με ποιο κίνητρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλά που ήταν προαπαιτούμενα όπως ο ΦΠΑ στα νησιά άλλαξαν και αυτό διαφημίζεται κιόλας ξανθοφραγκουλη !
    Συνάδελφοι ΓΙ ,προσέξτε τις ηγεσίες σας! Θα σας είχαν ήδη πουλήσει αν δεν ήταν τόσο προπετεις οι αξιώσεις του υπουργείου! Αλλά καραδοκούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που οδήγησαν οι προσπαθειες εξωραϊσμού του Φρανκενστάιν εξυπνακια;Α ξέχασα, θα παίρνετε 200 ψωροευρω παραπάνω για να τραβάτε κουπί στην γαλερα! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο δικός σου ο λόγος είναι εριστικός και διχαστικός και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή, τώρα που το υπουργείο είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αν εκπροσωπείς την ΕΛΕΓΕΙΑ θα ήθελα ειλικρινά μια επίσημη δική της ανακοίνωση, όπως και μια επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης που είναι και το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο. Το να σκοτωθούμε μεταξύ μας τη μια φορά που δείξαμε ομοψυχία εξυπηρετεί μόνο τον αντίπαλο, αλλά προφανώς αυτό θέλεις. Το να πανηγυρίσω γιατί κατάφερες να πληρώνεται ο γιατρός 5Ε ακαθάριστα/επίσκεψη δε θα το κάνω. Ούτε και θα καταδεχτώ να πω στον ασφαλισμένο που με επέλεξε ως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ιατρό του ότι τα τριακοσια κάτι ραντεβού του μήνα τα συμπλήρωσα, έλα τον επόμενο μήνα ή πλήρωσε και αυτό να το βαφτίζουμε πρωτοβάθμια. Η σύμβαση θέλει διαπραγμάτευση από την αρχή με λιγότερους ασθενείς ανά γιατρό, καλύτερη αμοιβή και προφανώς σοβαρότερους διαπραγματευτές που εκπροσωπούν πραγματικά τον κλάδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον συντάκτη :Οπότε είπες να " διαπραγματευτείς " μόνος σου ! Ήρωα! Γράψε κανένα αρθράκι να μας εξηγήσεις τα ανεξήγητα παλι . Βέβαια από την πρώτη προκήρυξη ( που έκανες αίτηση για ηθικούς λόγους πάντα...) φάνηκε οτι μόνο χαμένους αντιπροσωπεύεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μας λες εσύ λοιπόν, ο ένας, ότι λόγω ιδιοτελούς προσωπικού συμφέροντος, θέλεις να έχεις εσύ τον έλεγχο όλης της ΠΦΥ... Εσύ, ο ένας, ενάντια σε όλους τους ειδικούς συναδέλφους σου.. Κι εμεις οι ηλίθιοι προπαθούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κλάδου των γενικών γιατρών... κοινώς να βρούμε ρόλο, ουσιαστικά σε ανειδίκευτους, που στόχο έχουν να μας βγάλουν το μάτι... και που εάν χρειαστεί, όταν ζώσουν τα φίδια τους ασθενείς ξέρουμε πολύ εύκολα να απαντήσουμε... Ντροπή σου...! Και μην ξεχνάς κάτι αγαπητέ... Είσαι εσύ, μόνος σου, ενάντια σε όλους τους άλλους... Ώς έτσι θα μείνεις πλέον στην ιστορία και το κακό που κάνεις σε αυτούς που σε εξέλεξαν, είναι τεράστιο, εάν δεν το έχεις καταλάβει... Τουλάχιστον ας το καταλάβουν αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά ρε φαιδρε τυπε ,δεν έχει πει ανοιχτά το υπουργείο ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τους ιδιώτες ως που να κάνει τις γυφΤΟΜΥ (λέμε κάνα αστείο να περάσει η ώρα!)και μετά να τους πετάξει σαν στημένες λεμονοκουπες; Αυτό διαπραγματευεσαι ; Πας καλά; Επικοινωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάλι τα ίδια.αντι να ενωθουμε διχαζομαστε για να μπορει να μας εκμεταλλεύεται ο κάθε τυχάρπαστος του υπουργειου.θα έπρεπε να ντρέπεσαι κ. Φραγκούλη.και είμαι γενικός ιατρός κι όχι παθολόγος όπως θα υπέθετε ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ντροπή σου κουτοπόνηρε...! Παίρνεις τους συνάδελφούς σου στον λαιμό σου... Τους παρασέρνεις σε αμοιβές πείνας, ελπίζοντας ότι με τον έλεγχο της ΠΦΥ και το υποχρεωτικό gatekeeping θα γεμίσουν τα απογευματινά ωράρια των ιατρείων των ΓΙ, με ιδιωτικά περιστατικά... Πόσο έξυπνος περνιέσαι... Τι πιστεύεις στα αλήθεια; Ότι υπάρχει ασθενής που όταν θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να λύσει το πρόβλημά του, θα εμπιστευτεί ΓΙ ή ειδικό στο πρόβλημά του...; Δεν ντρέπεσαι να προσβάλλεις και να διχάζεις τους συναδέλφους σου και να εξευτελίζεις έτσι τον κλάδο σου, απομονώνοντας αυτούς που σε εξέλεξαν...; Δεν βλέπεις τι κακό πας να τους κάνεις...; Ξεκινάς έναν ντροπιαστικό πόλεμο, που από την αρχή τον έχεις χαμένο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ααα.... μιά ωραία ατμόσφαιρα!!!
    Λοιπόν μία είναι η λύση .
    Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί να εργασθούν αμιγώς ως ελευθεροεπεγγελματίες.
    Το υπουργείο να βρεί άλλους να τους βάλει σε δημόσιες δομές για οικογενειακούς γιατρούς και γιατρούς ειδικοτήτων .Υπάρχουν αυτοί που ήταν επικουρικοί,αυτοί που τώρα πήραν ειδικότητα και ακόμα δεν έχουν ιατρείο και άλλοι διάφοροι.
    Κακώς ασχολείται με ιδιώτες στα ιατρεία τους. Να καταργήσει και όλες τις συμβάσεις μαζί τους και να βρεί την ησυχία του.
    Αρκετό είναι που είναι όλοι οι κλινικοί πιστοποιημένοι στον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια....αν τους βρει. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει και οδηγούς ασθενοφόρου και τραυματιοφορεις για ΟΙ .Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην ΕΡΤ δεν έχουν δηλώσει για ΟΙ μετά την υποχρέωση που έχουν! Έτσι δεν θα έχουν καθόλου ανάγκη τους ιδιώτες. Και αν δεν φτάνουν τότε μπορεί να ερωτηθεί και ο Καρανικας να φέρει κανένα φίλο του που να ξέρει Ελληνικά Γυμνασίου.

      Διαγραφή