Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΓΝ Πρέβεζας: Ξανά μανά «λουκέτο» στην Παθολογική κλινική


Αποτέλεσμα εικόνας για nosokomeio

Virus

Την αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής για 10 ημέρες αποφάσισε το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, λόγω έλλειψης γιατρών. Το διάστημα κατά το οποίο η Κλινική θα είναι κλειστή τα περιστατικά που θα χρήζουν νοσηλείας θα διακομίζονται σε νοσοκομεία γειτονικών περιοχών, κυρίως στην Άρτα και τα Γιάννινα.

Η κλινική έχει μείνει ουσιαστικά με έναν γιατρό και με τις μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας για κάποιες εφημερίες.

Σύμφωνα με το διοικητή, το 85% των περιστατικών μπορεί να αντιμετωπιστεί με κλειστή την Παθολογική. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας αυτό γίνεται με τη συνδρομή των υπόλοιπων Γενικών Γιατρών ή άλλων ειδικοτήτων γιατροί που συμμετέχουν όπως είπε συνδράμουν στην αντιμετώπιση και επιβαρύνονται φυσικά.

«Από τη στιγμή που μιλάμε για πρόβλημα στην Παθολογική Κλινική η οποία είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία του Νοσοκομείου, μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα»επισήμανε.

Στις 27 Ιουλίου αναμένεται να λήξει η αναρρωτική άδεια ενός εκ των παθολόγων που υπηρετούν στην κλινική, οπότε κατά το διοικητή από εκεί και μετά τα πράγματα αναμένεται να εξελιχθούν ομαλά, καθώς υπάρχει δέσμευση από το υπουργείο Υγείας για την έκτακτη προκήρυξη της θέσης του παρελθόντος γιατρού σε βαθμό Επιμελητή Α΄, ώστε η θέση να είναι πιο ελκυστική.

«Πιστεύω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει παρουσιαστεί ο γιατρός. Συγχρόνως έχουμε έρθει σε επαφή με γιατρό ενδιαφερόμενο όπου τον Αύγουστο να προσληφθεί ως επικουρικός» δήλωσε σχετικά ο διοικητής.

2 σχόλια:

  1. Αυτά παθαίνουν το κράτος και οι ασφαλισμένοι όταν δεν σέβονται τους Παθολόγους. Μας είχαν με 5 ευρώ επίσκεψη τις εποχές που υπήρχαν λεφτά κι ένα σετ θυρεοειδούς αποζημιωνόταν με 70 ευρώ για το μικροβιολόγο. Όταν ο μέσος καρδιολόγος έπαιρνε απ τον οπαδ 15000 ευρώ το μήνα κι ο μέσος Παθολόγος 1200 ευρώ το μήνα. Γιατί τώρα ο άλλος να γίνει Παθολόγος; Για να πάει στις τομυ; Όσο για τους ασθενείς της Πρέβεζας, ας πάνε τώρα αντί για την Παθολογική να νοσηλευθούν στη χειρουργική κλινική, εκεί που ξέρουν να τα σκάνε. Άχ τα πα και ξαλάφρωσα!!!
    Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήσαμε αυτά τα 40 τελευταία χρόνια την απόλυτη στρέβλωση στον τομέα υγεία. Με τα κάθε επαγγέλματος ταμεία,ΙΚΑ, ΤΕΒΕ,ΟΓΑ,κλπ κλπ,να έχουν κλειστό σύστημα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης και να φεύγει ο ασθενής,μιά και είχε τότε χρήματα,πρός αναζήτηση ιατρού στον ιδιωτικό τομέα. Ετσι γιγαντώθηκε και πλούτησε, η μικροβιολογία,η ακτινολογία, η καρδιολογία,η ορθοπεδική η χειρουργική κλπ. Ο παθολόγος ο πιό βασικός και χρήσιμος έχασε αντικείμενα επιστημονικά,ανικατεστάθει από,αγροτικούς ,γενικούς γιατρούς και έπρεπε να φθάσει κανείς σε δύσκολη κατάσταση για να τον επισκευθεί.Οταν σε άλλα κράτη,γινόταν προγραμματισμός για τις ειδικότητες εδώ δεν γινόταν τίποτα.
    Τώρα ακόμη ,δεν έβαλαν εξετάσεις για λήψη ειδικότητας,αφού βεβαίως περιορίσουν κάποιες,ούτε σκέπτονται να καταργήσουν τη μονιμότητα και την πλήρη και απολκειστική απασχόληση στα νοσοκομεία.
    Ετσι θα ερημώσουν όλα.Με τι μισθό θα αποφασίσει κάποιος να εργασθεί εκεί;
    Και πόσα θα περιμένει να του δώσει ο ασθενής τώρα πιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή