Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Στους δρόμους την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Απεργία, στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
www.newsbeast.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιφέρειας και 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική, από τις 11 έως τις 3, προκήρυξε για την Τρίτη 3 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στις 11:30, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για «ομηρία πέντε μηνών και μετά απόλυση» του επικουρικού προσωπικού.

Το θέμα με το επικουρικό προσωπικό προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με το οποίο «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες». Το υπουργείο Υγείας, με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή, δίνει παράταση στην θητεία των επικουρικών, των οποίων η σύμβαση έληγε στο τέλος του έτους, με την υπογραφή νέων συμβάσεων με ισχύ έως τις 31 Μαΐου 2019.

«Παρατείνεται πέντε μήνες η ομηρία τους και μάλιστα με διακοπή και νέες συμβάσεις, διακόπτοντας έτσι τα δικαιώματα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας πως η διάταξη προβλέπει διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ «χωρίς καμία επιπλέον μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στις ίδιες θέσεις» και πως ο νόμος «οδηγεί σε άμεση διακοπή των συμβάσεων και απόλυση».

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΟΜΗΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ !!!ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΚΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή