Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ομοσπονδία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία: «Δημιουργική λογιστική το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ

Μαίρη Λαμπαδίτη - Nextdeal.gr

(*πίνακες με τις νέες μειωμένες συντάξεις)

Σε λογιστικό τρύκ αποδίδει η ομοσπονδία εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) το πλεόνασμα ύψους 1,52 δισ. που κατάφερε να πετύχει ο ΕΦΚΑ εντός του 2017, μετατρέποντας το αρχικά προϋπολογιζόμενο έλλειμμα των 765 εκ. σε «καθαρό» ταμειακό πλεόνασμα 754 εκ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Αντώνης Κουρούκλης μιλώντας 33ο συνέδριο της ομοσπονδίας υποστήριξε ότι ο ΕΦΚΑ «βάφτισε» ληξιπρόθεσμες περίπου 30.000 προκειμένου η έκδοσή τους να χρηματοδοτηθεί από την έκτακτη επιχορήγηση των δανειστών και όχι από τον προϋπολογισμό του φορέα, με αποτέλεσμα να επιτευχτεί πλεόνασμα.

«Κάθε χρόνια έτσι κι αλλιώς – τόνισε ο κ. Κουρούκλης – το σύνολο των ταμείων εξέδιδε 120.000 συντάξεις . Τον ίδιο αριθμό πάνω –κάτω εξέδωσε και το 2017 .Αντί δηλαδή με την έκτακτη επιχορήγηση να καταβάλλουν ένα μεγάλο αριθμό επιπλέον συντάξεων από το στοκ των καθυστερούμενων, κατέβαλλαν μόνο αυτές που έτσι κι αλλιώς θα εκδίδονταν εντός του 2017 – «βαφτίζοντας» όμως τις 30.000 από τις 120.000 ληξιπρόθεσμες – και οι οποίες θα πληρώνονταν από τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό! »

Συνέχεια εδώ*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου