Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Έρχεται το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ από Σεπτέμβριο! Ανησυχία στους εργαζόμενους

Πέμπτη 19 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς έρχεται από το Σεπτέμβριο ο νέος φορέας

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ αφού όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να προχωρήσει στις αλλαγές στον φορέα, τις οποίες μάλιστα είχε προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό.

Η φημολογία μάλιστα ότι αλλάζουν τα πάντα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά και την απόλυση του Προέδρου των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σ.Πουλή που έγινε με απόφαση του ΔΣ του φορέα αλλά χωρίς να υπάρχει πλειοψηφία.

Τόσο ο Πρόεδρος των Εργαζομένων όσο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, θεωρούν ότι η απόλυσή του Σ.Πουλή ήταν πολιτική και διακινήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αλλαγές με το νομοσχέδιο «σκούπα»

Ωστόσο η οδός Αριστοτέλους είναι αποφασισμένη -όπως λένε πηγές του HealthReport.gr -να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές οι οποίες έχουν καθυστερήσει δραματικά. Γι αυτό και έχει εντάξει όλες τις ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να φθάσει στη Βουλή τον Σεπτέμβριο μετά τις διακοπές. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπεται να γίνει: «Παραδόθηκε το ειδικό πόρισμα για να μπει «λουκέτο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Τι έρχεται»

Οι αλλαγές προβλέπουν τη ριζική αλλαγή του ΚΕΕΛΠΝΟ σε έναν άλλο φορέα ο οποίος θα έχει επίσης επιστημονικό χαρακτήρα αλλά θα έχει έναν πιο διευρυμένο ρόλο, αφού θα συνεργάζεται με πολλούς φορείς του δημοσίου τομέα αλλά και πανεπιστήμια, ώστε να αποτελεί βασικό βραχίονα για τη δημόσια υγεία.

Πάντως όπως είχε γράψει το HealthReport.gr, έχει αποφασισθεί να γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε οι υπάρχοντες εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ να παραμείνουν στον νέο φορέα, ενώ όσοι είχαν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες του τομέα της υγείας, θα παραμείνουν εκεί και δε θα επιστρέψουν.

Άλλωστε το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία του για το εργασιακό μέλλον του προσωπικού και από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα υπερασπισθεί με κάθε τρόπο όλες τις θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου