Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

«Με τη βούλα» η νέα σύμβαση Φυσικοθεραπευτών – ΕΟΠΥΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για φυσιοθεραπεία

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Νέα δεδομένα φέρνει η συλλογική σύμβαση των φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ, η οποία υπογράφηκε χθες στα γραφείο του Οργανισμού, μεταξύ του προέδρου του ΠΣΦ Π. Λυμπερίδη και του προέδρου του Οργανισμού, Σ. Μπερσίμη.

Η σύμβαση θα διέπει την παροχή υπηρεσιών προς τους άμεσα και έμμεσα δικαιούχους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τους φυσικοθεραπευτές μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου, όπως είχε γράψει το Virus.


Η έναρξη ισχύος της σύμβασης σημαίνει και παύση ισχύος των προγενέστερων ατομικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των φυσικοθεραπευτών είτε ως φυσικών είτε ως νομικών προσώπων.

Τι αλλάζει για τους Φυσικοθεραπευτές

Με την υπογραφή της συμβασης τίθεται σε ισχύ ένα μεταβατικό στάδιο δύο μηνών κατά το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί η θετική δήλωση προσχώρησης των παρόχων φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών (φυσικών και νομικών προσώπων). Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη της έγκρισης των υποβολών δηλώσεων θετικής προσχώρησης στην παρούσα σύμβαση, καθώς και των έλεγχο των δικαιολογητικών που θα κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους (Ν. 4461/2017, ΦΕΚ 38/Α’/28.3.2017).

Η διαδικασία συλλογής των δικαιολογητικών η θετική δήλωση προσχώρησης θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΠΣΦ (www.psf.org.gr), ενώ τα μέλη του Συλλόγου θα ενημερωθούν και με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η νέα σύμβαση έχει αρκετές αλλαγές, αλλά οι όποιες τροποποιήσεις θα πρέπει να εξεταστούν σε συνάρτηση με τον νέο Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού του ΕΟΠΥΥ, όπως είχε αναφέρει στο Virus, o Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΣΦ, Σπύρος Ρουμελιώτης. «Η συμμετοχή του ασθενή εξισορροπεί εν μέρει το clawback που καλούνται να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι πάροχοι» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, στις πράξεις κατ’ οίκον, η κάθε συνεδρία θα αποζημιώνεται πλέον με 15 ευρώ αντί για 12 που ίσχυε έως σήμερα, ενώ ο χρόνος της κάθε συνεδρίας ορίζεται στα 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου