Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Αυστηρό σύστημα παραπομπών με οικογενειακό γιατρό πάση θυσία μέχρι τέλος του έτους! Τι σχεδιάζεται

Τρίτη 3 Ιούλιος 2018
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει πάση θυσία να τεθεί σε εφαρμογή το νέο αυστηρό σύστημα παραπομπών από τον οικογενειακό γιατρό στους ειδικούς.

Ή τουλάχιστον αυτό είναι το …φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο βέβαια προς ώρας σκαλώνει. Γι’ αυτό και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την άρνησητων γιατρών να συμμετάσχουν με ελάχιστα χρήματα στο νέο θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr -είναι πολλά με βασικότερο να αφαιρεθούν οι υποχρεωτικές και δωρεάν επισκέψεις των οικογενειακών γιατρών στα σπίτια των ασθενών.

Το υπουργείο Υγείας θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό θα καμφθεί ο κλάδος, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικά αγκάθια για τη συμμετοχή των γιατρών.
Άγνωστο παραμένει βέβαια εάν και πάλι ο ιατρικός κλάδος θα δεχθεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα του οικογενειακού γιατρού.

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για συνεργασία των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ αφού σε λιγότερο από 15 ημέρες πια υποτίθεται ότι λήγουν οι παλαιές συμβάσεις. Θεωρείται όμως βέβαιον ότι θα δοθεί παράταση. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα σενάρια: «Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε 15 μέρες! Τα σενάρια που εξετάζονται»

Παραπομπές…βρέξει χιονίσει

Όμως αυτό που τα στελέχη θεωρούν ως επιβεβλημένο είναι να εφαρμοσθεί μέχρι το τέλος του χρόνου σταδιακά ο έλεγχος των παραπομπών αφού αποτελεί μία από τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στους δανειστές.

Άλλωστε χωρίς το σύστημα των παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς και νοσοκομεία, καταρρέει συνολικά η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει οραματισθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονοδιάγραμμα για το gatekeeping: «Δείτε πότε μπαίνει σε εφαρμογή το νέο σύστημα παραπομπών με τον οικογενειακό γιατρό! Τι ανακοίνωσε το υπ. Υγείας»


Μέχρι στιγμής πάντως οι ασθενείς όχι δεν μπορούν να πάρουν παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό, αλλά δε τον βρίσκουν καν για να εγγραφούν ώστε να ξεκινήσει σταδιακά να λειτουργεί το σύστημα.

46 σχόλια:

  1. Όνειρα ......γλυκά συριζοαρκουδογιουφτε! Η ......kolotumba έρχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝΕ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΜΟΝΟΙ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΦΟΡΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΦΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θωθτός.
      Καλά τα λεθ. Κάτω ο ΘΥΡΙΖΑ.
      Να ρθει ο Κούληθ ο γιοθ του βρυκόλακα να θωθούμε.

      Διαγραφή
  3. Σκέφτηκαν οτι τους έχουν στο χέρι τους γιατρούς, αλλά δεν τους βγαίνει. Και τις δωρεάν κατ' οίκον να καταργήσουν κι ότι άλλο να κάνουν δεν θα βρουν πρόθυμους. Υπάρχουν και ορισμένα όρια, που δύσκολα θα τα περάσει και ο πιό εξαθλιωμένος γιατρός. Έχουν άπλετο χρόνο, βοηθούσης και της συνταγογραφούμενης κάνναβης να οραματίζονται, όσο θέλουν, την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ναι Ζωα,οι επισκέψεις στο σπίτι είναι το θέμα! Όλα τααλλα......τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστό αλλά και τίμιο έναντι των γιατρών που ήδη έκαναν αίτηση για οικογενειακοί γιατροί,θα ήταν να μην δοθεί παράταση στούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς. Το Υπουργείο θα πρέπει να έχει συνέπεια και αξιοπιστία.Τα λοιπά τερτίπια του είπα -ξείπα είναι που το μειώνουν,στα μάτια όλων.Γιατρών αλλά και ασθενών. Γιά να μην αναφερθούμε και στην εντύπωση που σχηματίζουν οι δανειστές.Οσο για τους ασθενείς,εφόσον μπορούν να πληρώνουν το δεκάρικο για συνταγογράφηση και μόνο,θα τους βόλευε καλύτερα ,να πηγαίνουν σε γιατρό μη συμβεβλημένο,να παίρνουν 6/μηνη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......λες και έχετε επιλογή συριζόγυφτοι !

      Διαγραφή
    2. Άρπα και 72 σέντσια έντρομε συριζορουφιανίσκο 2.39 ! Το βρωμόξυλο ......έρχεται!

      Διαγραφή
    3. ΈΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΡΙΖΟΚΛΟΟΥΝ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕ 2.39 : ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ .....ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΗΣΕ!!!!!!! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙ ......ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ! ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΑΚΗ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟ?

      Διαγραφή
    4. Ακόμα πιο τιμιο είναι να μην ενεργοποιησουν καθολου τις συμβασεις των οικογενειακών, να καθισουν σοβαρα να συζητησουν χωρις το γνωστο υφακι διαταζω και ακολουθειτε και να ξεκινήσουν ένα συστημα όταν και αν θα είναι πραγματικά βιώσιμο.

      Διαγραφή
    5. Ν'αγιάσει το στόμα σου

      Διαγραφή
    6. Εθύ να πάρειθ βάουτσεφ!

      Διαγραφή
  6. 5 4ωρα την εβδομαδα. Δηλαδη 25 ευρω ανα ωρα. Μια χαρα ειστε. Αγοραζετε και κανενα μηχανημα για εξοδα. Μη μου πειτε για εφορια και εφκα. Απο τα καθαρα εσοδα υπολογιζονται. Και πανω απ'ολα θα αποκτεισετε μεγαλη δυναμη με τις παραπομπες στους γιατρους αλλων ειδικοτητων. Χωρις βρισιδια απαντησεις παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντήσεις σε......ονειρώξεις δεν δίνονται συριζοτρολ 2.43! Καλά ξεφτιλίκια........

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

      Διαγραφή
    3. Αφού σε χαλάνε....κόφτα τα σημάδια!

      Διαγραφή
    4. Ο ορισμος του λαμογιου δηλαδή. Γινετε οικογενειακοί χωρίς να πληρώνεστε από το κράτος και θα βγάζετε λεφτά παίρνοντας μίζες από άλλες ειδικότητες για να τους κανετε παραπομπές. Μιλάμε για τεραστιο αριστερο ηθικο πλεονέκτημα.

      Διαγραφή
    5. Ρουφιάνοειδες 9.06 ,ΟΤΙ ΠΟΥΜΕ οι γιατροί θα κάνετε! Απλά......

      Διαγραφή
    6. Τι εννοείτε με την έκφραση ¨θα αποκτήσετε μεγάλη δύναμη¨? και εσείς τι ακριβώς επαγγέλεστε?

      Διαγραφή
  7. Η ηγεσία του υπουργείου δεν μπορεί να κάνει πίσω, τα πάντα έχουν υπογραφεί.Ας προχωρήσει το σύστημα τώρα που υπάρχουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ και τυχόν μικροδυσκολίες θα αντιμετωπιστούν αρκεί να υπάρχει λίγη καλή θέληση από όλες τις πλευρές.Υποτίθεται πως όλοι κοπτόμεθα για το καλό του ασθενή και συνεπώς είμαστε στην ίδια ομάδα.Πολύ πιο υπεύθυνη η στάση της ΕΛΕΓΕΙΑ που κάθησε να συζητήσει και να καταθέσει συγκεκριμένες βελτιώσεις.Το μόνο βέβαιο είναι ότι στον επερχόμενο συμβιβασμό μεταξύ ιατρών και Υπουργείου θα υπάρξουν κάποιοι δυσαρεστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μεγάλη αγωνία .......συριζογκιουφτε 4.04 ,έτσι? Πριν λίγες μέρες όμως μας διαβεβαίωνες ότι η Γυφτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι μια.....νέα πραγματικότητα !!! Άντε να δούμε πως θα ξεπεράσετε τις .....μικρές δυσκολίες , άλλωστε από τους 4000 γιατούς που χρειάζεστε σας λείπουν μόλις οι ......3300 !!!

      Διαγραφή
    2. ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΦΙΕΔΑΚΟ 4.04 ΑΛΛΩΣΤΕ ......ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ......ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ !

      Διαγραφή
    3. ΜΙΚΡΟΔΥΣΚΟΛΙΕΣ......ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    4. Είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος που νοιάζεται για τον ασθενή είναι το Υπουργείο. Οχι φίλε, δεν είμαστε στην ίδια ομάδα.Εσυ είσαι με τα λαμόγια που μας βρίζουν και μας απειλουν καθημερινα .Η Αριστερά μας έμαθε ευτυχως να μην την πιστεύουμε ουτε οταν θα μας πει "καλημερα".Έτσι δουλειά δεν γίνεται. Κρατήστε την ΕΛΕΓΕΊΑ και όποιον τους ακούει...χάρισμά σας.

      Διαγραφή
    5. Κλόουν όπως αυτοί που ηγούνται το ΥΠΥΓ ΠΑΝΤΑ μπορούν να κάνουν πίσω! Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουν και άλλη επιλογή!

      Διαγραφή
    6. Ρε παλιόγυφτα 3 Ιουλίου 2018 - 4:04 μ.μ. νομίζεις ότι δεν ξέρουμε ποιός σε έβαλε να πλέξεις το εγκώμιο της ΕΛΕΓΕΙΑ;
      Ουστ από 'δώ ρε.Σε μια ευνομούμενη χώρα κάποιοι θα ήταν ήδη στη φυλακή,αλλά που θα πάει θα έρθει κι αυτή η ώρα.

      Διαγραφή
  8. Θα σας φέρει χασίσι ο Καρανίκας,να σας κάνει όλους να την ακούσετε μια και καλή...
    Οι εκλογές έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξύλο με βρεγμένη σανίδα......Έρχεται! Από 16/07 θα γελάσει ο κάθε πικραμένος! Πόσες αποτυχίες των .......αχρήστων ΞανθοΒαρδαργοσχολων θα αντέξουν Τσίπρας/Τρόικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το νεο συστημα παραπομπων ειναι υποχρεωτικο και νομος του κρατους ,καθως και μνημονιακη δεσμευση,αρα θα εφαρμοσθει στην ωρα του ειτε θελουν οι γιατροι ειτε οχι.Ας φροντισουν οι ενδιαφερομενοι να προσαρμοσθουν διοτι δεν υπαρχει κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όνειρα γλυκά ΣΥΡΙΖοχαφιε 8.53 και καλή......απεξάρτηση!

      Διαγραφή
    2. Από ποιούς θα εφαρμοστεί εάν δεν το θέλουν οι γιατροί?????

      Διαγραφή
    3. 8.53 κοιτα να βγαλεις κανα πενταευρω μεροκαματο να τρως την φασολαδα τησ ημερας και ασε τα υπολοιπα...κατσε στο δυαρακι σου...

      Διαγραφή
  11. Εχουμε δει ποσο καλα σχεδιαζουνε .Πρωτα κοβουν κορδελες και βγαζουν ανακοινώσεις, μετά απειλούν, μετά λάσπη μετά ψεματα ...Ε, αν μείνει και χρόνος κάνουμε και κανένα σχέδιο τύπου ΚαρανικοΠολακηβουλκανιζατερΤακης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣ.ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΤΟΜΥΥ,ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙΑΤΡΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ 2000 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ,ΦΙΛΩΝ,ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δωρεάν συριζωον 10.06 Υγεία με τα λεφτά των γιατρών τελείωσε! Από 16/07 εμείς Άρχοντες και εσείς μεταμφιεσμένοι και δατμενοι στις εντατικές! Περαστικά.....

      Διαγραφή
    2. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ......200 ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ /ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 1600 ΨΩΡΟ€ ΣΥΡΙΖΟΓΥΦΤΟΧΡΕΟΠΥΥΔΕΣ! ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ! ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΚΙΟΥΦΤΕ 10.06 ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!

      Διαγραφή
    3. Εκεί που φτύνει εκεί θα γλυψετε εξευτελισμενα ΣΥΡΙΖοτραμπουκοειδη στις 16 Ιουλίου!

      Διαγραφή
    4. 10.06 κοιτα να φας κανα ξεροκομματο να ζησεις και πηγασινε διακοπεε στο χωριο σου,εγω θα σε κοιταω απο ψηλα τρωγοντας αστακο...

      Διαγραφή
    5. 11:15 ΑΠΟ ΨΗΛΑ?Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.ΟΧΙ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΑΡΑ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
    6. Τους συριζορομά αρκουδόγιουφτους μόνο από ψηλά μπορείς να τους κοιτάς και αν θέλεις 12.11 έχω και δουλειά για εσένα στις τοαυλέτες του ιδιωτικού μου ιατρείου με 100 ολόκληρα ευρώ τον ......μήνα! Τρέξε.....

      Διαγραφή
    7. Δεν αυτοκτονουν οσοι τρωνε αστακο γιατραρα μου...

      Διαγραφή
    8. 12.11 πηγαινε και συ διακοπες στο χωριο σου με το YUGO σου...

      Διαγραφή
  13. Η φραση 'θελω να παρακολουθω τον ασθενη καθε μηνα γιαυτο δεν γραφω 6μηνες' θα γινει ' ελα μωρε ,παγια συνταγη ειναι, τα λεμε σε 6 μηνες'. Τσελεμεντεδες. Ε τσελεμεντεδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρπα 72 σεντσια Καρανικα 3.45! Και σε καλή μεριά εξαρτημένε ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΕ !

      Διαγραφή
  14. Δεν καταλαβατε καλα .Το νεο συστημα θα εφαρμοσθει ο.τι κι αν λενε οι γιατροι και οσο δεν προσαρμοζονται τοσο χειροτερα γι αυτους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όνειρα γλυκά συριζοχαφιέ 3.51 και άρπα και ένα voucher του Πολάκη !

      Διαγραφή