Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Τροποποίηση των δόσεων clawback για πρώην παρόχους

Αποτέλεσμα εικόνας για Clawback ΕΟΠΥΥ
Virus

Νέα απόφαση για τα «Επιτρεπόμενα όρια δαπανών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους και για παροχή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και συπληρωμάτων ειδικής διατροφής από συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατασκευαστές, εισαγωγείς, διανομείς/προμηθευτές, έτους 2017», εξέδωσε ο Π. Πολάκης.

Το ΦΕΚ τροποποιεί την απόφαση, αναφορικά με τις δόσεις επιστροφής του clawback, για παρόχους οι οποίοι δεν είναι πλέον συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ο πάροχος δεν είναι συμβεβλημένος κατά τον κρίσιμο χρόνο καταβολής μίας δόσης, τότε αποστέλλεται από τον Οργανισμό ενημερωτικό σημείωμα με το υπολειπόμενο ποσό προς εξόφληση, καθώς και κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής στον οποίο έχει την υποχρέωση, εντός ενός μήνα από την ημερομηνία αποστολής σε αυτόν του ανωτέρω σημειώματος, να καταβάλει το υπολειπόμενο ποσό είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, όπως προσδιορίστηκαν ανωτέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου