Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Παύλος Πολάκης στην ΕΡΤ: Τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν το έργο μας, επειδή δεν δίνουμε διαφήμιση

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, την ένταξη στο Δημόσιο δύο νοσοκομείων: του “Ευγενίδειου” και του “Ερρίκος Ντυνάν”.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET

Σφοδρή επίθεση (και) κατά των Μέσων Επικοινωνίας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Άλλη Διάσταση” της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέδωσε στον Τύπο την ευθύνη της ελλιπούς ενημέρωσης του ελληνικού λαού σχετικά με τη μεγάλη πρόοδο που συντελείται στο ΕΣΥ.

“Η πορεία κατάρρευσης του συστήματος σταμάτησε και σε ορισμένα σημεία αναστρέφεται”, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας αυξήθηκε κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή γιατί το έργο δεν παρουσιάζεται, ο κ. Πολάκης είπε πως αυτό γίνεται συνειδητά και άφησε σαφείς αιχμές κατά των ΜΜΕ γενικότερα, αλλά και των ιστοσελίδων ειδικά:

“Εννιά στις δέκα ιστοσελίδες χρηματοδοτούνται από τις ίδιες πηγές και τα τρία τελευταία χρόνια δεν τις χρηματοδοτούμε εμείς. Μάς βρίζουν ή παίζουν τα ανάποδα ή κάνουν την τρίχα τριχιά και περιμένουν να έρθουν οι άλλοι για να τούς ξαναταΐσουν”, είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σπανίως παρουσιάζει στον Τύπο τα θέματά της. Οι συνεντεύξεις Τύπου είναι μετρημένες στα δάκτυλα και το υπουργείο επιλέγει τις επιλεκτικές “διαρροές”...

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε πως από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε 870 συμβάσεις για διαφημιστική καμπάνια, η οποία κόστισε 13 εκατομμύρια ευρώ. “Έχουμε κόψει τη μίζα και τη μάσα στην κορυφή του συστήματος”, ανέφερε.

Για το έργο του στο υπουργείο, ο κ. Πολάκης επεσήμανε τα εξής:

Η χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας αυξήθηκε από το 4,53% του ΑΕΠ στο 5,27%. Τα νοσοκομεία – σημείωσε – λαμβάνουν επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ και από οφειλές 734 εκατομμυρίων ευρώ το 2014, έχουν τώρα πλεόνασμα 370 εκατομμυρίων.
Ο ΕΟΠΥΥ είχε το 2014 ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,16 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες είναι τώρα περίπου 200 εκατομμύρια. Λάμβανε ως χρηματοδότηση από Ταμεία 3,4 δισ. ευρώ και τώρα λαμβάνει 4,67 δισεκατομμύρια.
Εξοικονομούνται, σε ετήσια βάση, 20 εκατομμύρια ευρώ από κάθε διαγωνισμό που διενεργείται.
Το ετήσιο κόστος για προμήθεια αντιδραστηρίων αίματος έχει περιοριστεί στα 5,8 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 26 εκατομμυρίων.
Η 1η και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχουν εξοικονομήσει ετησίως 5,5 εκατομμύρια ευρώ, από ενοίκια, με επαναδιαπραγμάτευση ή μετακίνηση σε ιδιόκτητα κτίρια.

Χρηματοδότηση

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει η χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος στο 6% έως 6,5% του ΑΕΠ.

Τόνισε, πάντως, πως για να βρεθεί σε ευρωπαϊκά επίπεδα, το ΑΕΠ της χώρας πρέπει να επανέλθει στα 220 έως 230 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 180 δισ. που είναι σήμερα.

Προανήγγειλε την ένταξη στο Δημόσιο δύο νοσοκομείων: του “Ευγενίδειου” και του “Ερρίκος Ντυνάν”. Για το πρώτο, είπε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να γίνει Πανεπιστημιακό και για το δεύτερο πως θα αποκτηθεί με το Ίδρυμα Ωνάση.

Ως προς τις αναρτήσεις του στο facebook και τις παρεμβάσεις του σε πλήθος θεμάτων, παραδέχτηκε πως λόγω θυμικού λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω και πως μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού συμφωνεί

3 σχόλια:

  1. Οι περισσότεροι συμφωνούν με τις λίγο μπρουτάλ(!), κατά Παπαγγελόπουλο, τοποθετήσεις του νεάντερταλ τσοπάνη των Λευκών Ορέων. Για όσους δεν συμφωνούν υπάρχει και η κατσούνα του! Όταν δε, καταλάβει και την εξουσία, αλίμονό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνει λάθος ο Πολάκης.
    Τα ΜΜΕ συνεχώς προβάλλουν το "έργο" της Κυβέρνησης.

    Όπως για παράδειγμα στο Μάτι.
    Μόνο που εκεί είπε ο Πολάκης ότι οι 99 άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί "θολώνουν το έργο της Κυβέρνησης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγαλο εργο του ΥΠ.Υγειας με τα καυκασια γεροντια που μπηκαν οικογενειακοι. Αγραμματοι, επικινδυνοι γεροντες στην υπηρεσια δύσμοιρων όντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή