Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Πάτρα: «Διεπιστημονική συζήτηση για την ταυτότητα φύλου» με γνωστούς ομιλητές



Η ψυχολογική ταυτοποίηση του ατόμου με το βιολογικό του φύλο είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Οι μείζονες ή ελάσσονες αποκλίσεις από συγκεκριμένα πρότυπα ανοίγουν την αυλαία μίας διεπιστημονικής συζήτησης με πυλώνες στο χώρο των επιστημονικών δεδομένων, της βιοηθικής, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της θρησκευτικής πίστης και των ψυχολογικών προεκτάσεων της διαφορετικότητας στη συμπεριφορά ενός ατόμου.

thebest.gr

Μερικά σημεία της κοινωνικής συζήτησης αφορούν το αναφαίρετο δικαίωμα στη συνειδητή επιλογή, την ανεύρεση του κρίσιμου σημείου όπου ακροβατεί η φυσιολογική παραλλαγή, η ψυχοπαθολογία και η επίσημη ψυχιατρική διαταραχή, το ρόλο του κοινωνικού στιγματισμού, το ταξίδι της μετάβασης και πλήθος από άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα.

Στην ημερίδα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 θα γίνει ενδελεχής ανάλυση του θέματος, από εξειδικευμένους επιστήμονες.

"Καλούμε τα μέλη μας, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες και να παραστούν στην εκδήλωση όπου θα δοθεί χρόνος για σχολιασμό και συζήτηση επί της θεματολογίας της ημερίδας", αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

_______________________________________

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 – Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, Ώρα 7:00 μ.μ.

Ιατροκοινωνική εκδήλωση με θέμα:

«Διεπιστημονική συζήτηση για την ταυτότητα φύλου»

Έναρξη της Εκδήλωσης από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Μαστοράκου Άννα

Χαιρετισμοί από τις Αρχές της περιοχής μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Μαστοράκου Άννα – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Νικολαΐδης Νικόλαος, Παιδίατρος Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ – Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με θέμα: «Διαταραχές του φύλου: Γενετικές και ενδοκρινικές συνιστώσες»

Ασκητής Θάνος, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με θέμα: «Η εικόνα σώματος στα άτομα με διαταραχή ταυτότητας του φύλου»

Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Θερμός, Παιδοψυχίατρος με θέμα: «Ταυτότητα φύλου – Μια διεπιστημονική προσέγγιση»

Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Προϊστάμενος Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών με θέμα: «Η συζήτηση για την ταυτότητα του φύλου και η θέση της Εκκλησίας»

Τιμητική διάκριση, στους συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν το τελευταίο έτος & στους συγγενείς όσων έφυγαν από κοντά μας.

Συζήτηση – Συμπεράσματα, Λήξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου